NAVIJAČI ODUŠEVLJENI Hrvatski vaterpolisti ugostili Španjolce u Sisku

Foto: Dino Statin/PIXSELL

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija odigrala je 6-6 (2-1, 2-1, 0-2, 2-2) protiv Španjolske u pripremnom dvoboju odigranom u Sisku. 

Kod svjetskih prvaka je dva gola zabio Ante Vukičević, a po jedan Antonio Buha, Loren Fatović, Hrvoje Benić i Josip Vrlić. Pod va gola su za Španjolce postigli Blai Mallarach i Alvaro Granados. 
 
Svjetski prvaci su nastavlili s inicijativom odigravanja utakmica diljem hrvatskih gradova kako bi svojim nastupom i dolaskom u njihov grad zahvalili svim navijačima na potpori koju im pružaju.Tako su unutar svojim priprema doputovali u Sisak gdje od 10.-12. prosinca odigravaju trodnevne pripreme s reprezentacijom Španjolske. Bazen je bio krcat jer su Siščani htjeli pozdraviti svjetske prvake.
 
"Ovo je bila jedna predivna sportska priredba. Izrazito mi je drago zbog Siska i građana ovog grada da su dobili priliku gledati našu reprezentaciju, kao i da smo mi imali priliku igrati u jednom ovako divnom ambijentu. Zaista jedno veliko hvala Sisku, našim domaćinima i svima koji su nas došli podržati. Bila je ovo jedna prava muška utakmica, konačan rezultat je najobjektivniji iako smo cijelu utakmicu vodili. Izuzetno sa zadovoljan izvedbom svojih igrača, ovi mladi momci pokazali su da na njih možemo računati u budućnosti", zaključio je izbornik reprezentacije, Ivica Tucak. 
 
Nakon ovih priprema reprezentaciju 15. prosinca očekuje godišnja proslava i svečana gala večera “Noć svjetskih prvaka”, a hrvatski vaterpolisti sezonu nastavljaju 16. siječnja kada se okupljaju pred treće kolo utakmica Svjetske lige.

Pročitajte više