Trojica uhvaćenih s 18 kilograma amfetamina završili u zatvoru, dvojica su već osuđivani zbog droge

Foto: Index

DVOJICA Zagrepčana i Splićanin, uhićeni prije dva dana s 18 kilograma amfetamina, završili su u zatvoru da ne ponove djelo. Sudac istrage splitskog Županijskog suda zaključio je da svi prikupljeni dokazi ukazuju na sklonost osumnjičenika kriminalnim radnjama, a uz to su i dvojica 30-godišnjaka iz Zagreba već osuđivani, i to zbog istog kaznenog djela.

Jedan je osuđen u Splitu 2011. zbog droge na dvije godine zatvora, dok je 2012. godine dobio uvjetnu kaznu zbog protupravne naplate. Drugi je sam priznao da je već osuđivan zbog droge 2011. godine uvjetnom osudom.

Droga u kutiji za alat

Državno odvjetništvo otvorilo je istragu protiv trojice. Sumnjaju da su na području Splita od nepoznatih osoba nabavili najmanje 18 i pol kilograma amfetamina koji su odnijeli u kuću 27-godišnjeg Splićanina.

Prije dva dana oko 16 sati na križanju Vukovarske i Dubrovačke ulice policija je uhitila 30-godišnjaka iz Zagreba koji je vozio BMW te drugog koji je vozio Peugeot. U BMW-u je pronađena kutija za alat s pet PVC vrećica i 5,2 kilograma amfetamina, uređaj za vakuumiranje s tragovima amfetamina, deset vrećica za vakuumiranje te vrećica s bijelom materijom težine 584 grama. Kutija s drogom i uređajem za vakuumiranje prenijeti su iz Peugeota, neposredno prije uhićenja. Osumnjičenici su predali 17 i pol tisuća kuna. Policija sumnja da taj novac potječe od prodaje droge. 

U Split došao radi provoda pa završio iza rešetaka

U kući 27-godišnjeg Splićanina pronađeno je 13 paketa s amfetaminom težine 13,2 kilograma, digitalna vaga s tragovima amfetamina, mikser, žica, zaštitna maska, gumene rukavice, 15 stabljika marihuane te oprema za uzgoj.

Splićanin se pred državnim odvjetnikom branio šutnjom, vozač BMW-a ustvrdio je kako ga ne poznaje i nikad kod njega nije bio do prekjučer. Kaže da nema nikakve veze s drogom koja je nađena u kući. Ni drugi Zagrepčanin ne poznaje Splićanina, u Split je krenuo radi provoda, a sugrađanina je povezao do njegove punice. Ne sjeća se da je nešto vadio iz njegovog prtljažnika.

 

 

 

Pročitajte više