Saznajte kako prirodnim lijekovima pomoći psima koji se boje pucnjave!

Foto: 123rf.com

VRIJEME adventa, iščekivanje najraskošnijeg blagdana u godini Božića, za mnoge je najljepši dio godine. Na žalost, upotreba pirotehnike, odnosno petardi dostupnih u slobodnoj prodaji, ovaj period godine većini vlasnika pasa pretvore u noćnu moru. Naime, psi imaju znatno osjetljiviji sluh od nas ljudi. A također ne mogu povezati zaglušne eksplozije i smrad nakon njih s veseljem i srećom, nego isključivo sa strahom.

Pitali smo dr. vet. med Deanu Basar o prirodnim metodama pomoći psima koji se boje pucnjave i evo što nam je rekla: "Jedan od načina kako pomoći psu da se lakše nosi s tim izazovom su i Bachove cvjetne esencije. Sustav od 38 esencija pokriva svu moguću paletu emocija koje mogu biti u neravnoteži, a ovdje je riječ o strahu.

To nisu kapi za smirenje (kao valerijana ili Apaurin), već pripravak koji djeluje na uzrok problema i rješava ili ublažuje ga u korijenu nastanka. Zbog toga kapi treba početi davati i 1-2 mjeseca prije očekivanog perioda. Za svakog psa radi se mješavina koja može sadržavati od 1 do najviše 7 esencija, ovisno o tome kako on ispoljava svoj strah (panika, povlačenje, skrivanje, lajanje...)

Esencije odabiru vlasnik i Bachov praktičar. Bachove cvjetne esencije su potpuno prirodne, neškodljive, bez nuspojava, kompatibilne sa svim ostalim pripravcima ili lijekovima. Ne stvaraju ovisnost, pas se ne može predozirati. Uzimanje je vrlo jednostavno; direktno u usta ili u hrani, vodi ili poslasticama, kako je kome prihvatljivije.

Sustav Bachovih cvjetnih esencija utemeljio je nakon dugogodišnjeg rada Edvard Bach, engleski liječnik, bakteriolog i homeopat. Misao vodilja mu je bila da svi problemi pa tako i zdravstveni potiču od neuravnoteženih emocija. I da treba liječiti uzrok a ne posljedicu, osobu a ne bolest. Sustav se sastoji od 38 esencija, od kojih su 37 dobivene ekstrakcijom cvijeća samoniklog neotrovnog bilja, a jedna od čiste izvorske vode".

Ako niste ljubitelj lijekova, a pas vam se boji pucnjave, pokušajte ovom metodom.

Pročitajte više