Val hladnoće zahvatio Hrvatsku, ali već sutra stiže velika promjena

Foto: Index/FaH

U NEDJELJU ujutro širom Hrvatske zabilježene su vrlo niske temperature.

Najhladnije je ujutro u 8 sati bilo na Zavižanu i u Gospiću (-12 stupnjeva Celzijusa). U Varaždinu je izmjereno -6 stupnjeva, a u Karlovcu -7. U Zagrebu je nešto toplije, pa je tako u 8 ujutro izmjerena temperatura od -3 stupnja. Negativne temperature mjestimice su moguće i na Jadranu.

Nakon većinom sunčanog prijepodneva, na kopnu mjestimice s maglom, u drugome dijelu dana sa zapada slijedi naoblačenje, na sjevernom Jadranu i kiša, osobito navečer. Osim kiše, u gorju će biti i snijega, a i smrzavanja oborine na podlozi.

Niske temperature posljedice su fronte hladnog zraka koja je došla nad Hrvatsku, ali zahlađenje neće dugo potrajati.

Temperature rastu s početkom novog tjedna


Porast temperature, umjeren i jak jugozapadnjak te promjenljiva naoblaka obilježit će početak novog tjedna u kopnenom području. Kiše pritom može biti uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, a potkraj utorka i u središnjim područjima te u unutrašnjosti Dalmacije. U prvoj polovici tjedna će zbog jugozapadnog vjetra i vala toplijeg, oceanskog zraka temperature porasti i na više od 15 stupnjeva Celzijusa.

U srijedu ponovno hladnije, u gorju uz moguć snijeg. A u drugoj polovini tjedna promjenljivo s povremenom kišom.

Na Jadranu će početkom novog tjedna puhati jako i olujno jugo, a od srijede zapadnjak i jugozapadnjak, prolazno u srijedu i bura, pri čemu će se malo sniziti temperatura zraka. Na kišu treba računati svakoga dana barem u nekim područjima, a u srijedu te vjerojatno i u petak vjerojatno će je biti posvuda na Jadranu, javlja HRT.

Pročitajte više