UN kritizira društvene mreže: "Trgovci ljudima koriste internet za privlačenje migranata u ropstvo"

Foto: Hina
 
MEĐUNARODNA organizacija za migracije (IOM) pozvala je velike društvene mreže u petak da kontroliraju svoje platforme koje, kako navodi, trgovci ljudima koriste za privlačenje zapadnoafričkih migranata u Libiju gdje su suočeni sa zatvaranjem, mučenjem i ropstvom.
 
Trgovci ljudima često koriste Facebook gdje privlače buduće migrante lažnim obećanjima, rekao je glasnogovornik IOM-a Leonard Doyle.
 
Kada migrante podvrgnu mučenjima, ponekad te video snimke šalju njihovim obiteljima preko WhatsAppa, kazao je.
 
"Mislimo da je vrijeme da društvene mreže pokažu odgovornost"
 
"Mislimo da je vrijeme da društvene mreže pokažu odgovornost budući da njihove platforme očito imaju vrlo štetnu ulogu kada se radi o mladom, osjetljivom stanovništvu diljem zapadne Afrike", izjavio je Doyle.
 
Stotine tisuća migranata pokušale su prijeći Mediteran i doći u Europu od 2014. i pritom su mnogi izgubili život. Takav priljev migranata postao je politički problem za europske zemlje. Broj migranata koji dolaze u Europu ove je godine u padu.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz migrante, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: migranti. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje

Pročitajte više