Hrvati iz BiH tvrde da se blokiraju hrvatski portali

Foto: Čitatelj Indexa
 
Hrvatski izaslanici u gornjem, nacionalno koncipiranom Domu naroda Federacije BiH danas su izrazili solidarnost s hrvatskim news portalima iz Bosne i Hercegovine koji su se posljednjih dana, nakon presude šestorici dužnosnika Herceg-Bosne u Haagu, navodno našli pod hakerskim napadima i blokadama na društvenim mrežama.
 
Izaslanici su odbili davati izjave za medije nakon današnje sjednice kluba Hrvata.
 
„Izražavamo punu potporu hrvatskim medijima, uglavnom portalima iz Hercegovine, Središnje Bosne i Posavine koji su, kao i njihovi novinari ili administratori društvenih mreža već danima izloženi napadima, prijavama, gašenjem servera, Facebook profila, a sve zbog korištenja prava na slobodu izražavanja i kritičkog promišljanja“, navodi se u priopćenju kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH.
 
Izaslanici: Hrvatskim novinarima se prijeti smrću
 
Pritom su izrazili razočaranje što je Udruga Bosanskohercegovačkih novinara u svom istupu stala u obranu pojedinih medija i novinara, ali ne i hrvatskih portala i njihovih novinara kojima su, tvrde, upućene čak i prijetnje smrću, čak i ritualnim odsijecanjima glava koje su tijekom rata izvodili mudžahedini.
 
„Izostao je osvrt na govor mržnje i međunarodnih organizacija, čiji je primarni cilj zaštita ljudskih prava u Bosni i Hercegovini. U znak našeg prosvjeda, prije i nakon današnje sjednice nitko od izaslanika iz Kluba hrvatskog naroda neće davati bilo kakve izjave“, stoji u priopćenju kluba Hrvata u Domu naroda Federacije BiH.
 
Više news portala iz Hercegovine i njihovih Facebook profila proteklih je dana blokirano nakon izricanja presude šestorici dužnosnika Herceg-Bosne i samoubojstva generala Slobodana Praljka.

Pročitajte više