Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo u Osijeku dobili 40 i 21 godinu zatvora

Foto: FAH
 
ZA DVOSTRUKO ubojstvo osječkog poduzetnika Pere Martića i njegove prijateljice Jadranke Modrić, u nekadašnjem osječkom hotelu "Turist" 2004. godine, osječki Županijski sud danas je, nakon ponovljenog postupka, okrivljenika Davora Čizmoka nepravomoćno proglasio krivim i osudio na 40. godina zatvora, dok je okrivljenik Damir Handanović, zbog poticanja na ubojstvo Pere Martića, osuđen na 21. godinu zatvora.
 
Iako su nakon prvog suđenja 2014. godine obojica, zbog nedostatka dokaza, bili oslobođeni optužbe, sudsko vijeće ih je u ponovljenom postupku nepravomoćno proglasilo krivima i osudilo na dugogodišnje zatvorske kazne.
 
Handanović platio ubojstvo
 
Optužnica je Handanovića teretila da je 2004. u Osijeku, nagovorio Čizmoka da usmrti Peru Martića, uz obećanje isplate većeg novčanog iznosa, predavši mu pri tome točno neutvrđeni novčani iznos predujma.
 
Čizmok je optužen da je u noći s 27. na 28. ožujka 2004. u osječkom hotelu "Turist" usmrtio Martića s više hitaca iz vatrenog oružja, a kako se u tom trenutku s Martićem zatekla i njegova prijateljica Jadranka Modrić, teretilo ga se i da je i nju usmrtio s više hitaca iz vatrenog oružja, kako bi prikrio da je počinitelj kaznenoga djela.
 
Htio je preuzeti Automat klub "City"
 
Sudsko vijeće zaključilo je kako je nizom dokaza, iskazima svjedoka te mjerama tajnog praćenja okrivljenika i snimanja njihovih telefonskih razgovora, neupitno dokazano da je Čizmok usmrtio Peru Martića i Jadranku Modrić s više hitaca iz vatrenog oružja, a da je Handanović od Čizmoka naručio Martićevo ubojstvo, jer je, prema optužnici, htio preuzeti  Automat club "City", koji je bio vlasništvo Pere Martića.
 
S obzirom da je osuđen kaznu zatvora dulju od pet godina optuženi Čizmok je, nakon izricanja presude, odveden u istražni zatvor, dok se Handanović nije pojavio na izricanju, ali se naknadno sam javio na sud i sproveden je u zatvor. 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz ubojstva, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ubojstvo.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje. 

Pročitajte više