Bulj popljuvao Šeksa i Mesića: "Njih dvojica su se međusobno odlikovali"

Foto: FaH/Facebook

SABORSKI zastupnik Mosta Miro Bulj reagirao je na najnovije teze HDZ-ovca Vladimira Šeksa, prema kojima bi se DORH trebao pozabaviti Stjepanom Mesićem zbog "dilanja transkripata".

Na svom Facebook profilu Bulj je objavio podsjetnik na trenutak kad je Vladimir Šeks u svojstvu predsjednika Sabora odlikovao tadašnjeg predsjednika Stjepana Mesića i to zbog "iznimnih zasluga za promicanje Hrvatske i njezina ugleda".

"Obojica su potekli iz iste škole i iste službe"


"Međusobno optuživanje Stipe Mesića i njegova kolege Vladimira Šeksa kulminiralo je Šeksovim prozivanjem da je Mesić svojim svjedočenjem u Haagu itekako naštetio optuženoj šestorki na čelu s generalom Praljkom. Budući su obojica potekli iz iste škole i iste službe, "oružje" im je jednako. Tako je svojevremeno Šeks dao "locirati, uhititi i transferirati" generala Gotovinu, bas kao sto je i Mesić hitao u Haag svjedočiti i iz predsjedničkog ureda nositi dokumente. Obojica su sudjelovala u dodvorničkoj Sanaderovoj politici kojoj sam se žestoko suprostavljao zbog čega mi je zabranjeno sudjelovanje u Sinjskoj Alki", napisao je Bulj na svom Fejsu.

"A baš tih godina njih se se dvojica međusobno odlikovali; kolega Šeks je 2005. kao predsjednik Sabora odlikovao Mesića Veleredom kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom, a Mesić je kolegi Šeksu koju godinu kasnije 2008. uzvratio odlikovanjem Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom. U tom svijetu "Ruka ruku mije" a i nož u leđa zabija, sve prema potrebi", zaključio je Bulj.

 

Pročitajte više