Šljivančanin prepričao susrete s Praljkom u zatvoru: "Rekao mi je da imam njegovu podršku i pomoć"

Foto: Getty Images, Hina

RATNI zločinac Veselin Šljivančanin za agenciju Sputnik komentirao je samoubojstvo Slobodana Praljka. Podsjetimo, zbog masakra na Ovčari Šljivančanin je dobio 17 godina zatvora, ali mu je kazna 2010. smanjena na deset godina.

"Izjavljujem saučešće njegovoj porodici jer sam ga upoznao kao čovjeka koji je bio korektan prema meni i mojoj porodici", rekao je Šljivančanin.

Praljka je upoznao u zatvoru, a viđali su se u sportskoj sali i u prostoriji za susrete s posjetiteljima.

“Nisam s njim nikada bio zajedno na nekom odjelu. Hrvati iz mostarske grupe nisu tako često bili u zatvoru, puštani su na privremenu slobodu do početka suđenja. Jedino gdje sam se s njim susretao bilo je u sportskoj sali i u sobi za posjete, kad dođe meni moja, a njemu njegova", rekao je ratni zločinac.

Posebno se sjetio susreta kad mu je došla obitelj nakon što je osuđen na 18 godina zatvora. Praljak mu je tada prišao.

“Čak je bio korektan prema mojoj obitelji kad su mene osudili na 18 godina zatvora, on je došao u salu za posjete kad su nam bile obitelji i rekao je: ’Ja sam vas vidio kako se vi ponašate u zatvoru i svaka vam čast i računajte na svaku moju podršku i pomoć. Ja ne vjerujem da ste vi takav čovjek kakvim su vas oni osudili‘“, ispričao je Šljivančanin da mu je rekao Praljak.

Podsjetimo, samoubojstvo Slobodana Praljka jučer je komentirao i nikad osuđeni zločinac Vojislav Šešelj koji je rekao kako je to junački čin.

Pročitajte više