Butković: Potpisao sam 16 ugovora vrijednih preko 8 milijardi kuna

Foto: Hina

MINISTAR mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je da je u pogledu povlačenja novca iz EU-a 2017. bila godina prometa te da je dosad s EU fondovima potpisano 16 ugovora ukupne vrijednosti veće od osam milijardi kuna.

"Ove sam godine potpisao 16 ugovora ukupne vrijednosti preko osam milijardi kuna bespovratnih sredstava. To su novi ugovori, a što se tiče samog izvršenja tih ugovora, ono je manje od osam milijardi kuna. Sutra ću na sjednici vlade u Osijeku potpisati 17. ugovor za tramvajsku infrastrukturu i nove autobuse u gradu Osijeku, ukupne vrijednosti 220 milijuna kuna", naveo je Butković uoči sjednice vlade, ocijenivši da je što se tiče sektora prometa ove godine povlačenje novca iz EU-a odrađeno jako dobro.

Pelješki most

Kako je istaknuo, najveći projekt koji će se financirati novcem EU-a je Pelješki most, za koji se čeka odluka o odabiru izvođača. ''Odluka o odabiru izvođača je na Upravi Hrvatskih cesta'', rekao je, ponovivši da se radi o složenom procesu u kojem se treba vrlo detaljno pregledati svu dokumentaciju.

Kako je najavio, vrlo brzo, do kraja ove godine, očekuje se potpisivanje ugovora za izgradnju Pelješkog mosta, pod uvjetom da ne bude žalbi na odabir izvođača. Naime, pojasnio je, svi zainteresirani u postupku se mogu žaliti, a tek nakon žalbenog postupka potpisuje se ugovor s izvođačem i kreću radovi.   

Nije želio licitirati o rokovima početka gradnje Pelješkog mosta, dok je za most kopno Čiovo rekao da se radi.

Pročitajte više