Tuga u svlačionici Rijeke: "Trebali smo voditi 4:0, a jedva smo spasili bod"

Foto: HRT

RIJEKA nije uspjela. Treći put u posljednjih pet sezona zapela je u skupini Europa lige i ostala bez europskog proljeća. Ovaj put je utrku završila kolo prije kraja prve faze remijem 2:2 u Ateni nakon što je protiv AEK-a vodila 2:0.

Da je bilo više sreće, Rijeka bi imala i uvjerljiviju prednost, jer osim dva pogotka Gorgona, još su dvaput gađali okvir gola u prvom dijelu. Ali čim su primili gol u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a teren je izašla neka druga Rijeka. AEK je u 55. zabio i drugi gol, a bio je i blizu potpunog preokreta.

"Prvo poluvrijeme smo igrali fantastično, mogli smo zabiti još golova, ali onda nam se desilo nešto što se ne smije dogoditi, a to je da pola minute prije poluvremena primimo gol. Znali smo da će jurnuti na nas u nastavku, grčevito smo se branili i na kraju morali spašavali bod", rekao je Filip Bradarić dodavši: "Prvih 45 minuta bilo nam je možda i najbolje ove sezone".  

"Pokazali smo da možemo kad smo agresivni i čvrsti. Idemo se pokazati u najboljem svjetlu protiv Milana, nadam se da ćemo svi uživati u tome i idemo po pobjedu", dodao je Bradarić.

"Šteta. Prvo poluvrijeme je bilo stvarno dobro. Trebali smo voditi 3:0 ili 4:0, a na kraju jedva izvukli neriješeno. Ekipa je dala sve od sebe, napokon smo pokazali pravo lice Rijeke", rekao je Mario Gavranović.

"U 45. minuti imamo aut. Umjesto da nabijemo loptu naprijed, napravimo grešku, doveli smo se sami u situaciju da primimo glupi gol. Plan je bio da u drugom dijelu nastavimo kao u prvom poluvremenu, ali previše smo pali, nismo držali visoki presing, došli su do previše šansi i izjednačenja. Stalno smo kasnili jedan korak, puno smo se potrošili. Imamo još jednu utakmicu, želimo pred domaćom publikom pokazati opet pravo lice i nadamo se da možemo izvući pozitivan rezultat", dodao je.

Pročitajte više