DINAMO POBIJEDIO FILIJALU Zabio bivši lokos, nepostojeći ofsajd kod velike prilike za "goste"

Foto: Igor Kralj / Pixsell

DINAMO i LOKOMOTIVA (2:0) u 16. kolu HNL-a igrali su interni klupski derbi. Dinamo je pobijedio 26. put u 27 prvenstvenih dvoboja s vlastitom filijalom.

Trijumfom se učvrstio na prvom mjestu s velikih 12 bodova prednosti ispred prvog pratitelja Osijeka. 

DINAMO - LOKOMOTIVA 2:0 (Fiolić 18', Lecjaks 89')

Bila je to još jedna od utakmica koja samim pogledom na zapisnik svjedoči o potpunoj isprepletenosti ova dva kluba. To ne bi bilo problematično da se ne natječu u istoj ligi.

Za Dinamo su u prvoj momčadi nastupila tri igrača koji su ranije bili u Lokomotivi (Antolić, Ademi, Fiolić), dok je s druge strane bilo još više igrača Dinama i to aktualnih.
 
Lokomotivin golman Šemper, branič Majstorović, te Soldo (ušao prije kraja prvog dijela kao zamjena za ozlijeđenog desnog bočnog Karačića) su svi igrači Dinama na posudbi u Lokomotivi. Krstanović, Chago i Capan bivši su igrači Dinama.
 
Vodeća momčad HNL-a povela je protiv svoje ispostave u 18. minuti. Sosa prolazi po boku i prizemno šalje povratnu loptu na pet metara, gdje Fiolić utrčava i zakucava za vodstvo domaćina. Fiolić je inače povratak u Dinamo izborio sjajnim igrama u Lokomotivi.
 
Lokomotiva nakon toga ima dvije velike prilike, ali zicere Chage u 36. i Ivanušeca u 50. minuti sjajno brani Dinamov golman Livaković.
 
U 73. minuti jedan od prijelomnih trenutaka utakmice. Lokomotivin napadač Krstanović sam je išao prema Livakoviću, a suci prekidaju akciju zbog nedozvoljene pozicije, o kojoj nije bilo govora. Krstanović, još jedan lokos koji je igrao za Dinamo, samo se nasmijao na ovu odluku suca Duje Strukana. 
 
Sedam minuta kasnije Lokomotiva ostaje s igračem manje. Branič gostiju Kolinger dobio je drugi žuti karton. Nakon toga Gojak i Moro imaju velike prilike za Dinamo, ali prvi se spetljao, a dobar udarac drugog odlično brani Šemper, Dinamov vratar na posudbi u Lokomotivi.
 
Minutu prije kraja utakmice, Lecjkas, koji je ušao umjesto odličnog, ali ozlijeđenog Sose, postiže prvi gol otkako je u Dinamu i to lijepim udarcem ljevicom u rašlje. 

Rezultati by SofaScore

Tijek utakmice:

Kraj.

89. minuta: GOOOL za DINAMO! 2:0, strijelac JAN LECJAKS! Čeh postiže prvi gol otkako je u Dinamu i to lijepim udarcem ljevicom u rašlje. 

88' Velika prilika za Dinamo! Moro je pobjegao pratnji i opalio desnicom, ali Šemper odlično brani. 

85' Velika prilika za Dinamo! Opet Gojak promašuje sjajnu priliku nakon što se lopta odbila do njega. 

80' Lokomotiva ostaje s igračem manje, Kolinger je dobio crveni! Branič "gostiju" dobio je drugi žuti karton, pa Dinamu u završnicu ulazi s igračem i golom više. 

73' Kakva smijurija, suci izmišljaju zaleđe u velikoj prilici za Lokomotivu! Krstanović je sam išao prema Livakoviću, a suci prekidaju akciju zbog nedozvoljene pozicije, o kojoj nije bilo govora. Krstanović, još jedan lokos koji je igrao za Dinamo, samo se nasmijao na ovu odluku. 

71' Druga zamjena kod Dinama. Umjesto strijelca Fiolića, u igri je Moro. 

70' Olmo s 20-ak metara gađa gornji lijevi kut Lokomotivinog gola. Lopta prolazi jako blizu.

60' Opao je tempo utakmice, koju kontrolira Dinamo. 

50' Velika prilika za Lokomotivu! Lokosi odličnom akcijom izigravaju obranu Dinama, Ivanušec izlazi sam pred Livakovića. Ali, lidera opet spašava golman, koji udarac odbija u korner. 

46' Drugi dio počinje s još jednom prisilnom zamjenom, ali kod Dinama. Možda najboljeg njegovog igrača Sosu mijenja Lecjaks jer je mladi lijevi bočni u prvom poluvremenu dobio udarac u glavu. 

Kraj poluvremena. 

44' Velika prilika za Dinamo! Odbijena lopta dolazi Gojaku, koji iz idealne pozicije, s desetak metara od gola, puca slabo u Šempera.

43' Prisilna zamjena kod Lokomotive. Ozlijeđenog desnog bočnog Karačića mijenja Soldo. 

36' Velika prilika za Lokomotivu, Chago ne pogađa iz zicera! Majer i Chago odličnom akcijom prolaze obranu Dinama, a Kamerunac s desetak metara dobro puca. Ipak, ne uspijeva zabiti bivšem klubu, jer Livaković odlično brani.

25' Kombinacija Antolića i Henriqueza nakon kornera. Nakon duplog pasa prvi šalje oštru loptu pred gol. Tamo su tri Dinamova igrača, ali nijedan ne uspijeva zahvatiti loptu i zabiti iz odlične pozicije. 

18. minuta: GOOOL za DINAMO! 1:0, strijelac IVAN FIOLIĆ! Sosa prolazi po boku i prizemno šalje povratnu loptu na pet metara, gdje Fiolić utrčava i zakucava za vodstvo domaćina. Fiolić je inače povratak u Dinamo izborio sjajnim igrama u njegovoj filijali Lokomotivi.

16' Sosa puca nakon slaloma, ali Šemper brani.

15' Velika prilika za Dinamo! Stojanović je probio desnu stranu, ušao u sredinu i dodao Henriquezu. Ali, napadač iz idealne pozicije puca visoko preko gola. 

8' Lokomotiva uzvraća i to preko bivšeg dinamovca Chaga, koji neprecizno puca iz daljine. 

7' Dinamo ima i prvi udarac na gol. Ademi se probio do kaznenog prostora i odigrao povratno za Olma. On puca iskosa s lijeve strane, ali pored stative. 

5' Dinamo prvi dolazi pred gol. Sosa probija po lijevoj strani i dodaje za Olma, koji na petercu traži Henriqueza. Ali, napadač kasni i propušta lijepu priliku.

1' Prije utakmice igrači su odali počast žrtvama Vukovara.

SASTAVI

DINAMO

Livaković - Stojanović, Benković, Sigali, Sosa - Antolić, Ademi - Fiolić, Gojak, Olmo - Henriquez.

LOKOMOTIVA

Šemper - Karačić, Kolinger, Majstorović, Oluić - Capan, Chago - Barić, Majer, Ivanušec - Krstanović.
 

Pročitajte više