Glasnogovornik francuske vlade novi vođa Macronove stranke

Foto: Hina

STRANKA francuskog predsjednika Emmanuela Macrona izabrala je jučer za svojeg vođu Christophea Castanera u nadi da će joj taj Macronov bliski suradnik dati novi zamah jer je se ponekad kritizira zbog manjka političkog iskustva i interne demokracije.

Pedesetogodišnji Christophe Castaner, bivši socijalist, bio je jedini kandidat, a izabran je na mandat od tri godine gotovo jednoglasno.

"Ponosan sam i počašćen što sam izabran (...) Stavljam se u službu našeg pokreta i bit ću glas svih naših članova", poručio je na Twitteru, nakon glasanja Nacionalnog vijeća stranke, Naprijed Republiko.

Šest mjeseci nakon Macronove pobjede na predsjedničkim izborima, neki članovi stranke ne kriju svoje razočarenje. Stotinjak ih je ovaj tjedan napustilo stranku, kritizirajući u novinama netransparentnost njezinih tijela i nejasnu politiku.

Castaner je trenutačno glasnogovornik vlade i državni tajnik za odnose s parlamentom.

Najavljuje da će se posvetiti tome da ponovno pokrene stranku.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Emmanuela Macron, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Emmanuel Macron.

 

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više