VELIKO IZNENAĐENJE Federer ispao u polufinalu posljednjeg turnira godine

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROGER FEDERER šokantno je ispao u polufinalu završnog Mastersa u Londonu. Veliki favorit turnira izgubio je od Belgijanca Davida Goffina sa 6:1, 3:6, 4:6.
 
Federer je do polufinala, za razliku od suparnika, stigao bez poraza i u polufinalnom meču bio ogroman favorit protiv Goffina kojem je ovo bio meč za rezultat karijere. 
 
Nakon prvog seta kojim je Švicarac protutnjao, Goffin je na startu drugog seta počeo puno bolje pogađati s osnovne crte i poveo je s 3:0 te prednost sačuvao do kraja seta.
 
Trenutak odluke u trećem setu bila je break-lopta na 30-40 u trećem gemu kada je Goffin stigao do novog breaka, a zatim do kraja meča uz manje probleme sačuvao tu prednost. Gem u kojem je servirao za pobjedu otvorio je s dva asa, a zatim je Federer napravio dvije pogreške za kraj meča.
 
Goffin će u nedjelju igrati svoje 11. finale protiv boljeg iz okršaja Dimitrov-Sock, a Federer je ostao na 10. finala završnog Masters Cupa. 
 
"Nemam riječi, ovo je poseban trenutak. Bio je ovo moj dan", rekao je Goffin kroz suze.
 
Belgijancu je ovo prva pobjeda protiv Federera, prethodnih šest mečeva je izgubio.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz tenis, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: tenis

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više