NJEMAČKA SLAVI HRVATSKU SENZACIJU "Brekalovember, mjesec klinca koji zabija kroz dupli tunel"

Screenshot: Youtube

JOSIP BREKALO (19) zaludio je njemačke ljubitelje nogometa sjajnim golom za pobjedu Stuttgarta nad Borussijom Dortmund (2:1) u 12. kolu Bundeslige.

Mladi krilni napadač prošlog ljeta otišao je iz Dinama u Wolfsburg za 4,5 milijuna eura, a zimus je došao na posudbu u Stuttgart, za koji je do sinoć zabio dva gola, oba u 2. Bundesligi.

Prvi gol u jednoj od najjačih liga svijeta postigao je brzo nakon ulaska u igru na poluvremenu. Primio je dugu loptu od Ozcana i sam pobjegao u kontru. Stigao ga je Zagadou, kojeg se Brekalo riješio krasnim lažnjakom, pa zatim zabio kroz noge i njemu i golmanu Bürkiju.

Nijemce je oduševilo što je Brekalo postigao gol tako što loptu provukao kroz dva para nogu. Kako je jedan korisnik na Twiiteru napisao "Dupli tunel."

Drugi se našalio uz prigodni gif. "Onaj osjećaj kada svojim udarcem raširiš dvoje noge":

Brekalo je nakon prvog gola u prvoj ligi dobio službenu čestitku Bundeslige. "Dragi Josipe, želimo ti srdačnu dobrodošlicu u elitno društvo":

Na kraju utakmice Bundesliga je opet istaknula mladog Hrvata. "Prvi gol u Bundesligi i odmah pobjednički protiv Borussije Dortmund. Bio je ovo dobar dan za 19-godišnjeg Josipa Brekala.":

Razočarani navijači Borussije ističu da im je mladi Hrvat zabio u stilu njihovog nekadašnjeg golgeterskog heroja Lewandowskog:

Navijači Stuttgarta likuju i podsjećaju: "Još uvijek traje Brekalovember. Dortmund je to morao znati.":

Igrom riječima spojeno je prezime mladog hit-igrača i naziva tekućeg mjeseca, jer Brekalo je golom Borussiji došao do trećeg gola na trećoj utakmici u zadnjih devet dana u studenom.

Prvo je za U21 reprezentaciju Hrvatske zabio u pobjedi nad San Marinom (5:0) u kvalifikacijama za Euro 8. 11. Zatim je pet dana kasnije novim golom spasio bod Hrvatskoj kod Grčke i omogućio joj da ostane neporažena nakon pet utakmica u kvalifikacijskoj skupini.

Konačno, posljednjim vrijednim golom donio je prvenstvenu pobjedu Stuttgartu. Brekalo potvrđuje da je ovo njegova sezona. U zadnja dva i pol mjeseca, na pet utakmica kvalifikacija za U21 Euro, postigao je isto toliko golova (dva Moldaviji, po jedan Češkoj, San Marinu i Grčkoj) za Hrvatsku.

A prije recentnog i pobjedničkog prvijenca u Prvoj Bundesligi, Stuttgart je prije tri mjeseca spasio i u prvom kolu Kupa. Tada je za svoju momčad, koja je gubila 0:2, zabio ovakvu golčinu, nakon koje je Stuttgart izjednačio i prošao na penale:

Pročitajte više