POGLEDAJTE LUDNICU NA GRIPAMA Splitski i sarajevski prvaci Europe u drami s tri produžetka

Screenshot: Youtube

SPLIT - BOSNA 107:106 u šestom kolu druge ABA Lige. Drama od četiri četvrtine i tri produžetka (21:15, 21:21, 19:20, 21:26, 9:9, 9:9, 7:6) pripala je domaćinu.

Žalosno je vidjeti kako "najbolji košarkaški klub svih vremena izvan NBA" i trostruki prvak Europe ugošćuje prvog europskg prvaka s prostora bivše Jugoslavije pred tek par stotina gledatelja u hramu košarke i to u utakmici drugog razreda regionalne lige.

Ali, slavni dani su davna prošlost Splita i Bosne, a njihova realnost već neko vrijeme je preživljavanje. Ipak, teške okolnosti u kojima životare nisu spriječile njihove košarkaše da odigraju povijesnu utakmicu, dostojnu tradicije ovih velikana.

Malobrojna publika je također bila na visini, a za podršku Splitu bila je nagrađena utakmicom za pamćenje i nezaboravnom pobjedom. Navijači su pokazali da nije bitna kvantiteta nego kvaliteta, a trijumf u nebitnoj utakmici proslavili su kao važni naslov.

Split je u drugom dijelu imao 12 koševa prednosti, ali je Bosna, zahvaljujući sjajnoj Radukićevoj trici, izborila produžetak: Slijedili su dramatični produžeci: Pobjedu domaćinu donio je Michaelyn Scott odličnim prodorom i polaganjem: Scott je briljantnom partijom s 26 koševa, 9 asistencija, 4 skoka, 5 ukradenih lopti te valorizacijskim indeksom 39, za manje od 37 minuta na terenu, zaslužio naslov MVP-a kola: Navijači Splita emotivno su proslavili veliku pobjedu:

Pročitajte više