BREKALO NASLIJEDIO IKONU Prvi Hrvat koji je zabio za Stuttgart nakon legende

Foto: EPA

STUTTGART - BORUSSIA 2:1 u 12. kolu Bundeslige. Pobjednički gol za Švabe postigao je sjajni mladi (19) krilni napadač Josip Brekalo, kojem je to prvijenac u Prvoj Bundesligi.

Način na koji je uopće zaigrao, a zatim i zabio, posebno će mu biti sladak. Stuttgart je poveo u 5. minuti preko Akoloa, a gosti su izjednačili u trećoj minuti sudačke nadoknade Philippovim golom. 
 
Stuttgartov trener Wolf na poluvremenu je u svlačionici ostavio strijelca Akoloa zbog ozljede i zamijenio ga Brekalom, što se pokazalo kao odličan potez.

U jeku napada Borussije, Brekalo je primio dugu loptu Ozcana i sam pobjegao u kontru. Stigao ga je Zagadou, kojeg se Brekalo riješio krasnim lažnjakom i onda kroz noge zabio Bürkiju za konačnih 2:1.
 
Brekalo je prošlog ljeta otišao iz Dinama u Wolfsburg za 4,5 milijuna eura, a zimus je otišao na posudbu u Stuttgart, za koji je dosad zabio dva gola, oba u 2. Bundesligi.
 
Ovo mu je, kako smo već naveli, prvi u prvoj ligi. 
Mladi Brekalo time je ostvario još jedan podvig. Postao je prvi hrvatski nogometaš nakon 2005. i velikog Zvonimira Solde, koji je u Prvoj Bundesligi zabio za slavni njemački klub.
 
Soldo je legenda Stuttgarta s preko 350 utakmica u deset godina za klub koji je vodio kao kapetan.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Josipa Brekala, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Josip Brekalo.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku,  dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 
 

Pročitajte više