BRAVO, MAJSTORE Brekalo krasnom solo akcijom srušio Borussiju

Foto: Getty Images/Guliver Image

NOGOMETAŠI Stuttgarta pobijedili su Borussiju 2:1 u 12. kolu Bundeslige i momčad iz Dortmunda gurnuli u još dublju krizu, a junak utakmice bio je naš Josip Brekalo koji je svojim prvim golom u Bundesligi svojoj momčadi osigurao veliku pobjedu.

>>> GENIJALNO ILI OČAJNO? Pogledajte u kakvim dresovima Stuttgart igra protiv Borussije


Stuttgart je poveo već u 5. minuti preko Akoloa nakon očajne reakcije gostujuće obrane, a to je ujedno bio i jedini udarac Stuttgarta na gol u prvom poluvremenu.



 

Ipak, gosti su izjednačili u trećoj minuti sudačke nadoknade golom Maximiliana Philippa koji je zabio iz odbijanca nakon što je Zieler obranio Schürrleu penal. Stuttgartov trener Hannes Wolf na poluvremenu je u svlačionici zbog ozljede ostavio Akoloa i u igru ubacio Brekala što se pokazalo kao odličan potez.

U jeku napada Borussije, Brekalo je primio dugu loptu Ozcana i pobjegao krenuo sam u kontru. Stigao ga je Zagadou kojeg se riješio krasnim lažnjakom i onda kroz noge zabio Bürkiju za, pokazalo se, konačnih 2:1.



 

Brekalo je prošlog ljeta otišao iz Dinama u Wolfsburg za 4,5 milijuna eura, a ove zime je otišao na posudbu u Stuttgart za koji je dosad zabio dva gola, oba u 2. Bundesligi.

Stuttgart je ovom pobjedom, barem do sutra, skočio na 12. mjesto, a Borussia je ostala na šest bodova zaostatka za Bayernom, koji sad ima i utakmicu manje. Poklope li se drugi rezultati, žuto-crni bi nakon ovog kola mogli pasti čak na sedmo mjesto.


Zadnju pobjedu u prvenstvu Borussia je upisala u rujnu protiv Augsburga, a od tada je dobila samo Magdeburg u kupu. U zadnje četiri službene utakmice momčad Petera Bosza primila je 11 golova. Krizi se ne nazire kraj, a ni raspored im ne ide na ruku. Za četiri dana u goste im stiže Tottenham pa ih čeka derbi protiv odličnog Schalkea. Potom idu u Leverkusen, a onda na Santiago Bernabeu...

Bundesliga, 12. kolo:

Stuttgart - Borussia Dortmund 2:1 (Akolo 5', Brekalo 51' / Philipp 45'+3')

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Josipa Brekala, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Josip Brekalo

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više