Bračanin tukao nepokretnu majku i rođakinju pa se pokajao, mora još tri mjeseca u zatvor

Ilustracija: 123rf

45-GODIŠNJAK s Brača osuđen je u Splitu na godinu i pol zatvora zbog obiteljskog nasilja. Tukao je nepokretnu majku i rođakinju, maltretirao ih je u razdoblju duljem od godinu dana. Okrivljeni neće morati izdržati punu kaznu jer mu je sutkinja odredila djelomičnu uvjetnu kaznu prema kojoj će šest mjeseci u zatvor, dok ostatak neće služiti ako ne počini novo kazneno djelo. Kako je u pritvoru već proveo gotovo puna tri mjeseca, preostalo mu je još toliko do potpunog izvršenja sankcije.

Otegotna okolnost okrivljenom je bila dosadašnja višestruka osuđivanost. Nakon uhićenja, obranu nije iznio, nego se branio šutnjom. Na raspravi je, međutim, sve priznao i iskreno se pokajao, što mu se cijenilo kao olakotna okolnost. Za svako pojedinačno djelo dobio je po deset mjeseci zatvora.

U presudi se navodi kako je nepokretnoj majci i rođakinji govorio kako će ih ubiti, zapaliti im kuću, staviti ih u dom i da će vidjeti što će se dogoditi ako nazovu policiju. Rođakinji je govorio da je epileptičar i da će je prebiti kao vola u kupusu. Majku je udario šalicom kave i dao joj pljusku te je četiri puta prolio vodom iz čaše. Rođakinju je dva puta udario šakom u čelo govoreći kako će je prebiti, razbiti joj glavu i potjerati iz kuće u dom. Isključio je telefon kako žene ne bi mogle nazvati policiju.

 

 

Pročitajte više