U Sloveniji pritvoren Hrvat, kombijem je prevozio 30 migranata bez dokumenata

Foto: FAH

SLOVENSKA policija je pritvorila 33-godišnjeg hrvatskog državljanina koji se sumnjiči za ilegalni prijevoz tridesetak ilegalnih migranata.

Prilikom kontrole vozila policija je oko dva sata u noći blizu mjesta Razkrižje na sjeveroistoku Slovenije zaustavila kombi Peugeot Boxer hrvatskih registarskih oznaka za čijim je upravljačem bio 33-godišnji hrvatski državljanin, a u vozilu je otkriveno 30 stranaca, među kojima i žene i djeca, koji su nezakonito stupili u državu, objavio je lokalni infoportal iz Murske Sobote, a potvrdila policijska uprava Ljutomer.

Iako su stranci zatečeni bez ikakvih dokumenata, utvrđeno je da se radi o državljanima Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turske i Alžira. Svi su nakon prvog informativnog razgovora s policijom zatražili azil pa se postupak nad njima nastavlja.

Vozaču određen pritvor

Protiv vozača je određen pritvor uz kaznenu prijavu.

Prema podacima slovenske policije, to je drugi slučaj ilegalnog prijevoza stranaca iz trećih država koji je registriran u posljednje vrijeme. U nedjelju je uhićen 40-godišnji Rumunj koji je u vozilu s talijanskim registarskim pločicama preko Slovenije u Italiju pokušao prebaciti 12 Afganistanaca i dva indijska državljanina koji su u međuvremeno predani hrvatskim tijelima.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz migrante, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: migranti.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više