NOVA PROMJENA Stiže val hladnoće sa sjevera i još snijega, padat će u više gradova

Foto: 123rf, Index

VIKEND pred nama donosi promjenjivo vrijeme i snijeg u gorju, ali prava promjena očekuje nas sredinom sljedećeg tjedna.

Danas će na kopnu prevladavati pretežno oblačno, mjestimice sa slabom kišom ili rosuljom, u gorju susnježicom i snijegom, a ujutro je ponegdje moguća magla. Od sredine dana postupni prestanak oborine i razvedravanje sa zapada. Na Jadranu djelomice ili pretežno sunčano te uglavnom suho.

Najniža jutarnja temperatura od 1 do 6, u gorju malo niža, na Jadranu većinom od 8 do 13. Najviša dnevna između 4 i 9, na Jadranu od 13 do 18 °C. Krajem dana svježije, osobito u unutrašnjosti.

Nedjelja će biti djelomice sunčana uz promjenjivu naoblaku. Najviše sunčanih razdoblja očekuje se na srednjem i južnom Jadranu te u Slavoniji, u ostatku zemlje mjestimice će biti slabe kiše ili rosulje, uglavnom u drugom dijelu dana.

Jutarnje temperature zraka na kopnu između 0 i 3 °C, na moru od 6 do 11 °C. U najtoplijem dijelu dana kopnenu Hrvatsku očekuje od 7 do 10 °C, a morsku između 12 i 16 °C.

Val hladnijeg vremena

Novi val hladnoće s Arktika trebao bi zahvatiti Hrvatsku i područje cijelog Balkana tijekom vikenda, upozorava servis Severe Weather Europe.

Očekuje se da će se temperature tijekom noći spuštati ispod nula Celzijevih stupnjeva.

Snijeg na kopnu

Sudeći prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, sredinom tjedna stiže nam nova veća promjena vremena koja će sa sobom donijeti novo zahlađenje, ali i snijeg i u nizinama.

Prema prognozi DHMZ-a, u srijedu se očekuje novi snijeg i to ne samo u gorju nego i u nekim gradovima na kopnu. Snijeg se tako očekuje u Zagrebu, Daruvaru, Glini, Gospiću, Križevcima... Ipak, očekuje se da će snijeg padati samo dan ili dva pa se ne očekuje stvaranje snježnog pokrivača.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz vremensku prognozu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: vremenska prognoza.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više