VIDEO Splićani guštaju na suncu: Svjetski prvaci odigrali partiju picigina, neki su se i kupali

Screenshot: Index

NAKON nekoliko kišovitih i vjetrovitih dana, Splićane ponovno grije sunce. Mnogi su lijepi dan iskoristili za kupanje. U uvali Firule zatekli smo i svjetske šampione u piciginu, ekipu koja ponosno nosi ime svoje plaže. Nije možda toliko razvikana kao Bačvice, no stalni posjetitelji ne bi je mijenjali ni za što na svijetu.

Neki su se i okupali, poput umirovljenice Jelene Bure.

"Prije pet minuta sam izašla iz mora. Temperatura je 16 stupnjeva, vani je 18. Uvijek preporučam sugrađanima da se okupaju. Stavljam slike po Fejsu, pišem, ali slabo dolaze. Na plaži su uglavnom stalni posjetitelji. Ma ima se vremena, uvijek se nađe. Najlakše je stat doma kukat. Ovdi se svi problemi riješe. Jedan drugom pomažemo, zabavljamo se, družimo se. Cijelu godinu smo ovdje. Imamo proslave. Nova godina, dolazak ljeta, ispraćaj ljeta, maškare, ja budem Djed Mraz, dijelim bombone, onda uletim u more", ispričala nam je Jelena.

Pokušali smo koju riječ razmijeniti i sa šampionima u piciginu. Nije im se dalo danas. I to je baš splitski. Ali su nam obećali intervju dati prvom sljedećom zgodom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Split, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Split.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više