Turistička zajednica Visa nije sretna zbog plakata koji je ismijava: "Ovo je podložno kaznenom gonjenju"

Foto: Facebook/FaH

DIREKTOR Turističke zajednice Grada Visa odgovorio je na Indexov upit o plakatu čija se fotografija munjevito proširila Facebookom.

>> Fejsom se širi fotografija s Visa: "Mi u vlasti smo nesposobni, organizirajte se sami"


Podsjetimo, na plakatu koji je osvanuo u Visu objavljen je navodni poziv gradskih vlasti i Turističke zajednice Visa građanima da se "zbog naše nesposobnosti samostalno organiziraju povodom nadolazećih blagdana".

O plakatu smo jučer poslali upit i viškoj Turističkoj zajednici, a danas smo dobili i odgovor koji potpisuje direktor TZ grada Visa, Ivo Fiamengo, koji je zanijekao da je plakat postavila TZ Visa odnosno grad Vis.

"Činjenica je da su grad Vis i TZ grada Visa poslali Javni poziv kako bi  po prvi put pokušali organizirati Advent na Visu. Svjesni smo da zimi u gradu ima samo oko tisuću stanovnika, nismo htjeli ograničavati program i aktivnosti udruga, pojedinaca i poduzeća te smo im rekli da svoje želje dostave u ured TZ Visa kako bismo mi mogli koordinirati kako će to sve izgledati", stoji u odgovoru direktora Fiamenga.

"Ovdje se radi o lažnom predstavljanju"


"Npr. Ako plesni klub želi plesati na tom mjestu uz svoju glazbu, naravno da mi taj dan nećemo organizirati drugu glazbu na istom mjestu. Ovdje se zapravo radi o pilot projektu gdje besplatno dajemo štandove na raspolaganje (znate da to svugdje drugo košta) kako bi naši građani mogli nešto i zaraditi te se ujedno zabaviti. Naime ni grad ni TZ Vis se ne bave gospodarskom djelatnošću već to ostaje na privatnicima kojima mi osiguravamo logistiku", napisao nam je Fiamengo.

"Ovdje se radi o lažnom predstavljanju koje je podložno kaznenom gonjenju. S obzirom na to da cijeli Vis zna tko je autor/i  ovog 'Javnog poziva' i koji su im razlozi, ja ne bih više o tome već bi zaključio da nije važno što, nego tko govori", zaključio je prvi čovjek Turističke zajednice Visa u odgovoru na Indexov upit.

Pročitajte više