Splićanin optužen za ubojstvo djevojke: "Ne znam kako je pištolj opalio, tu sliku nemam u glavi"

Screenshot: Index (zgrada u kojoj se dogodilo ubojstvo)

BRUNO BAJRIĆ, 25-godišnji Splićanin kojem sude za ubojstvo djevojke, 22-godišnje Anice Ćurić, ne zna kako je opalio pištolj Mauser kojeg mu je na čuvanje dao prijatelj. Jutros je na suđenju puštena snimka prvog ispitivanja u Državnom odvjetništvu. Čulo se kako Bajrić plače, ni sam ne zna kako je pištolj opalio. Tužiteljici Miri Dolić opisao je što je sve radio tog kobnog dana, 26. studenog prošle godine. 

"Taj danas sam rastavljao pištolj, ostavio sam ga na krevetu u sigurnom stanju, nisam znao da je metak u cijevi. Kasnije je ispalo drugačije. U 8 sati smo se našli ispred zgrade. Bili smo kod mene kući sat, dva. Večerali smo, gledali nekakav dokumentarac. Nikakvu svađu ili konflikt nismo imali, bili smo dvije i pol godine zajedno. Ovo je nezamislivo, ne želim negirati, ali to se dogodilo, ne znam ni ja kako. Tog trenutka ja se ne sjećam, to je bio šok. Ni u zadnjoj primisli mi nije bilo da bi pištolj mogao opaliti. To se dogodilo kada sam ga je uzeo u ruku da ga spremim. Iste sekunde ja sam je uzeo. Vikao sam da me roditelji čuju. S ocem sam je odveo na Hitnu pomoć. Desilo se slučajno", kazao je Bajrić na ispitivanju u Državnom odvjetništvu.

"Pokušavam vratiti tu scenu, ali nemam je u glavi"

Pištolj mu je pola godine ranije dao prijatelj da ga pričuva. Nije ga pitao odakle njemu. Pištolj je Bajrić čuvao skrivenog ispod krevete, a taj dan ga je izvukao vani. Tvrdi kako nikada nije pucao iz tog pištolja.

"Rastavio sam ga i sastavio, bio sam uvjeren da nema streljiva u njemu. Mislim da je bio u kutiji. U nekom momentu ja sam ga izvadio, pretpostavljam da sam išao provjeriti je li sve u redu s pištoljem. Ne sjećam se da sam išta pritisnuo. Nemam sliku da je pištolj pao na pod. Pokušavam vratiti tu scenu, ali nemam je u glavi", kazao je Bajrić.

Tog dana je bio kod zubara. Vadio je zub, dobio je kafetin. Trenirao je borilačke sportove, a na obuci za zaštitara bio je u Poljskoj.

"Htio sam se ubiti kada sam vidio što se dogodilo. Ne znam kako ću ovo preživjeti...", govorio je tužiteljici na ispitivanju.

Gulišija Lozini: Ako prihvatite optužbu za ubojstvo, vidimo se ponovno za pola godine

Branitelj Željko Gulišija uvjeren je da se nikako ne radi o ubojstvu, već nehajnom prouzročenju smrti, što se kažnjava do pet godina zatvora. Za ubojstvo Bajriću, pak, prijeti kazna do 20 godina zatvora. Gulišija je istaknuo kako je jedino Državno odvjetništvo vidi ovaj događaj kao ubojstvo.

"Ako prihvatite optužbu za ubojstvo, vidimo se ponovno za pola godine kada se presuda ukine", kazao je Gulišija sucu Lozini. Presuda će biti objavljena u utorak.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz događaje u Splitu, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Split.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više