Izrugivao je Putina da "piša u gaće", a sada vodi ždrijeb SP-a kod ruskog vladara

Foto: Getty Images/Guliver Image, Montaža: Index

GARY LINEKER, slavni engleski golgeter iz 80-ih i 90-ih, a danas najpoznatiji nogometni televizijski voditelj i komentator u toj zemlji, 1. prosinca će u Moskvi voditi ždrijeb skupina za SP. 

Asistirat će mu Maria Komandnaja, jedna od najpoznatijih ruskih sportskih novinarki. Ipak, jasno je da je Lineker prva zvijezda ždrijeba.

Nekadašnji golgeter Evertona, Barcelone, Tottenhama i reprezentacije Engleske, najbolji strijelac SP-a 1986. i jedno od najvećih imena SP-a četiri godine kasnije, danas je jako medijsko ime.

Voditelj je kultne BBC-jeve emisije Match of the Day u kojoj se prikazuju ključni trenuci prvenstvenog kola. Za istu kuću vodi posebne programe tijekom EP-a i SP-a, a na BT Sportsu prati Ligu prvaka.

Lineker je posebno aktivan i utjecajan na društvenim mrežama. Njegovi statusi često se citiraju i prenose jer je u komentarima provokativan, a na Twitteru ima preko 6.7 milijuna pratitelja.

Na toj društvenoj mreži objavio je da je "oduševljen i počašćen što će voditi ždrijeb za najveće sportsko natjecanje":

Problem je što je Lineker na istom mjestu prije devet mjeseci objavio i "Putin sigurno piša u gaće", aludirajući na radost ruskog predsjednika zbog izbora Trumpa za predsjednika SAD-a:

A sada vodio ždrijeb za SP koji se održava u zemlji ruskog vladara kojeg je izrugivao i koji se poslužio apsolutno svim sredstvima kako bi Rusija organizaciju SP-a dobila ispred Linekerove Engleske.

I to nakon što je neposredno prije glasanja Engleska angažirala upravo Linekera kao glavnog lobista da spasi kandidaturu ispred Rusije. 

Lineker je nakon što je odradio lobističku gažu rekao da je po ulasku u mračni i korumpirani svijet FIFA-e (koji je Rusiji (pro)dao SP) jedva čekao da izađe i "otušira se". 

Dvije godine kasnije, očito mu više ne treba tuš nego je "oduševljen i počašćen".

Pročitajte više