Kek: Mišić ima problem u glavi, sredit će se on

Foto: Hina

RIJEKA u subotu na Rujevici od 18 sati protiv Intera igra utakmicu 15 kola HNL-a. Rijeka je u ogromnoj krizi, najvećoj otkako je na klupu kluba s Kvarnera stigao Matjaž Kek. Aktualni prvak ove sezone skupio je već 10 poraza, četiri zaredom u HNL-u. Za usporedbu, lani su u cijeloj sezoni imali samo dva. Snovi o obrani prvaka iščezli su, a Rijeka će se morati grčevito boriti s Osijekom i Hajdukom za drugo mjesto. 
 
Niz loših rezultata Kekova momčad prekinula je pobjedom u Kupu protiv Gorice prošli tjedan, a sad na Rujevicu dolazi klub iz Zaprešića koji je Rijeka uvjerljivo dobila u prvom dijelu prvenstva.
''Utakmica iz našeg kuta znači samo jedno - juriš i sve napraviti da ostanu tri boda na Rujevici. Dolazi nam protivnik koji nam je dugo vremena bio neugodan i trenutno je u pozitivnoj seriji dobrih igara. Čeka nas teška utakmica. Ne treba se bojati, ali moramo paziti da se ne dogodi neka pogreška iz te želje'', rekao je Matjaž Kek uoči susreta s momčadi koja za Rijekom zaostaje samo četiri boda:
 
"Ili su oni tako dobri, ili smo mi tako loši. Nedostaju nam bodovi koje smo izgubili svojom krivnjom'', kazao je Slovenac pa je nastavio:
 
''Imali smo problema s realizacijom u zadnjim utakmicama. Igraš, stvaraš prilike i ne zabijaš, naravno da onda pada i igra i samopouzdanje. Kada daš gol, onda i lopta odmah ide brže i nema više grča. Predugo nije bilo vatrometa na Rujevici, kao da smo sve ispucali u posljednjih pet godina. Razmišljam samo od utakmice do utakmice. Prvo da se kvalitetno pripremimo za Inter i onda ćemo se baviti idućim utakmicama.''
 

''Strano tijelo'' u svlačionici Rijeke, i navodno budući igrač Dinama, Mario Gavranović svojim ulaskom protiv Gorice donio je prevagu. Kek se slaže.
 
"Mario to radi već godinu i pol dana, on ima kvalitetu, zato i jest tražen."
 
Kek muku muči i s ozljedama u zadnjem redu. Eleza nema, Župarić ima kartone, pa bi uz Punčeca stoper mogao biti Bradarić ili Zuta. A načet je i Josip Mišić, o kojem je Kek posebno govorio:
 
"Mišić je dobio udarac, koji je vidljiv, ali neće to biti problem. Veći je problem njegova glava. Samo njegova? Njegova malo izraženije, ali doći će Miško u red, to što mu se događa normalno je za mladog igrača koji je bio u sjeni pa potvrdio svoju kvalitetu. Nije lako držati formu na toj razini pa ga treba podržati i sada kad je u krizi."
 
Predugo nije bilo pobjedničkog vatrometa na Rujevici.
 
"Kao da smo u zadnjih 4-5 godina sve ispucali... Ma, ako ne bude ni sutra, kupit ću ja negdje i opaliti, pa što bude!", raspoložen je Kek.
 
A onda je došla i tema Kupa. Rijeka igra s istim suparnikom Interom u četvrtfinalu, utakmica je s kraja studenog prebačena na 13. prosinca, iako su je na Rujevici, kažu, htjeli odgoditi za proljeće.
 
"Pokušali smo, ali kad zoveš 'gore', krenu kombinatorike, problemi... Tamo samo jedni mogu prebaciti utakmicu", ironičan je Kek.
 
Utakmicu je najavio i Roberto Punčec koji će, prema svemu sudeći, sigurno krenuti protiv Intera s obzirom na činjenicu da je Josip Elez još uvijek ozlijeđen, a Dario Župarić ima tri žuta kartona.
 
''Dolazi nam Inter, ekipa protiv koje u prvoj utakmici ove sezone nismo imali velikih problema. Oni su u tom trenutku imali poteškoća, zadnjih nekoliko kola nanizali su dobre rezultate i došli su na peto mjesto. Inter je ekipa s kojom je Rijeka u prošlosti imala problema i moramo ih respektirati. Svjesni smo da smo favoriti i sve osim tri boda ne bi nas zadovoljilo'', rekao je Punčec.
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Matjaža Keka, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Matjaž Kek

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više