NEZAUSTAVLJIVI BOSTON Sjajnom serijom srušio prvaka, Hardenovih 48 poena protiv Bendera i Phoenixa

Foto: Getty Images / Guliver Image

FANTASTIČNU pobjedu ostvario je Boston nad Golden Stateom 92:88 u noći NBA lige. Nevjerojatni Celticsi su kod kuće stigli do 14. uzastopne pobjede ove sezone te prekinuli niz aktualnog prvaka od sedam pobjeda u nizu. 
 
Međutim, način na koji je Boston stigao do slavlja ne viđa se svakog dana. Naprotiv. Durant (24 poena, tri asistencije i tri skoka) i društvo krenuli su sjajno i dva puta vodili 17 razlike. Prvi put 27:44, a drugi 49:66. 
 
I onda kada bi svaka momčad pala protiv moćnih Warriorsa, domaćin se podigao i čudesnom serijom 19:0 stigao do vodstva 68:66, čime se vratio u utakmicu i najavio dramu do kraja. Brown (22 poena i sedam skokova), Horford (18 poena, 11 skokova i dvije asistencije) te Irving (16 poena, po šest asistencija i skokova) vodili su Boston do velike pobjede.
 

 
U finišu su Curry i Thompson promašili trice, a Tatum zabijao iz slobodnih bacanja, čime je domaćin u sjajnoj atmosferi, poslije velikog preokreta, uspio srušiti prvaka i nastaviti niz. 
 
Odličnu formu potvrdio je i Houston koji je u utakmici s velikim brojem koševa razbio Phoenix 116:142. Nezaustavljivi Rocketsi praktički su posao završili već u prvom poluvremenu, kada su vodili s 22 razlike (23:45 i 65:90), pa su do kraja rutinski odradili posao.
 
Naravno, momčad je predvodio Harden s 48 poena, sedam asistencija i dva skoka, a slijedio ga je Anderson s 24 poena i četiri skoka. Na drugoj strani najefikasniji u Phoenixu bili su Monroe (20 poena, 11 skokova), Booker (18 poena, 19 asistencija), dok je hrvatski košarkaš Dragan Bender za 23 minute ostvario tri asistencije i tri skoka, uz šut iz igre 0/4, a za tri 0/2.
 

 
Houston je ostvario sedmu pobjedu u posljednjih osam utakmica, a Phoenix upisao sedmi poraz u zadnjih osam susreta. 
 
Boston - Golden State 92:88 
 
Phoenix - Houston 116:142
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz NBA, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: NBA

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

 

Pročitajte više