Hrvatska 13. favorit Svjetskog prvenstva u Rusiji

 Foto: Igor Kralj/PIXSELL

UGLEDNI britanski list Guardian objavio je listu favorita za osvajanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji sljedeće godine. 
 
Prema Guardianu, sedam mjeseci prije početka prvenstva, najveći favorit za osvajanje naslova je Njemačka, koja u Rusiji brani naslov iz Brazila 2014. 
 
Iza Njemačke na drugom mjestu je Brazil, slijede Španjolska, Francuska, Belgija, Portugal i kao najveće iznenađenje na sedmom mjestu Nigerija. Poljska, Argentina i Urugvaj zatvaraju deset najvećih favorita za svjetsko zlato.
Hrvatska nogometna reprezentacija nalazi se na 13. mjestu favorita. 
 
"Momčad u kojoj se nalaze Luka Modrić i Ivan Rakitić ne smije se otpisati. Čini se da je dolazak Zlatka Dalića na klupu umjesto Ante Čačića urodio plodom. Nekadašnji pomoćni trener U-21 reprezentacije bi trebao potpisati trajni ugovor i voditi momčad na SP-u, ali u isto vrijeme trebao bi pronaći rješenje za pomlađivanje momčadi”, piše Guardian.
 
Iza Hrvatske su i neke jake reprezentacije, poput Engleske i Švicarske. Najmanje šanse za naslov ima reprezentacija Australije.
 
Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji igra se od 14. lipnja do 15. srpnja sljedeće godine. Ždrijeb skupina na rasporedu je 1. prosinca.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Hrvatsku reprezentaciju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Hrvatska reprezentacija

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više