Britanac o ljetovanju "iz pakla" na Braču: "Vlasnik je živio u garaži, a u kući je bilo pornića"

Ilustracija/Screenshot: Instagram/Telegraph

BRITANSKI Telegraph prenio je najgora iskustva s putovanja njihovih stalnih suradnika, a na listi se našlo i jedno iz Hrvatske. "Najgori odmori svih vremena? Telegraphovi autori otkrivaju svoja putovanja iz pakla", naslov je članka.

Njihov dopisnik Peter Hardy opisao je njegovo neslavno ljetovanja s obitelji na Braču na kojem mu je probleme radio vlasnik vile u kojoj je odsjeo. Njegovu bračku ispovijest prenosimo u cijelosti.

"Smrad pržene koze i luka u vrijeme doručka, koji je stizao na našu sunčanu terasu bio nam je prvi znak da se nešto događa.

'Mislim da netko živi u garaži ispod nas', rekla je moja 11-godišnja kći. Taj netko bio je vlasnik naše vile za odmor na hrvatskom otoku Braču, plus pet članova njegove obitelji. Kad nije kuhao svoju oporu hranu, sjedio je u svom prljavom prsluku i kratkim hlačama i sa sumnjom promatrao naš svaki potez. Čini se da on nije pretjerano ozbiljno uzeo klauzulu o upražnjenom posjedu, kao ni još par drugih klauzula, u ugovoru s britanskom kompanijom za najam vila. Odjeća njegove obitelji još je bila u ladicama, a njihove stvari bile su razbacane posvuda. Naša djeca su bila zaintrigirana otkrićem ladice pune seksualnih pomagala i pornića. Kad god bismo napustili vilu, vlasnik bi izašao iz garaže i vratio se kući, na kat. 

Zaključio je da previše koristimo klimu tijekom kolovoških vrućina pa nam je uzeo daljinski i odbio ga vratiti. Kupaonica u njegovoj garaži očito nije baš postojala pa bismo uvijek osjetili kad nam je njuškao po stvarima.

'Možete zaplivati s vrata', pisalo je u brošuri. I ne baš. Najprije ste morali prijeći cestu da biste došli do zidića malene lučice. Da, moglo se plivati tamo, no jedno jutro nam je bilo dovoljno da shvatimo da je voda zagađena zahvaljujući kanalizaciji. Naš 14-godišnji sin odmah je dobio ozbiljnu kožnu infekciju pa smo veći dio našeg dvotjednog ljetovanja proveli u redu kod (odličnog) liječnika. Kad je došao kraj, nikad se nismo toliko obradovali našoj kući."

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Brač, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Brač.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više