Od jutra čak tri potresa pogodila riječko područje

Foto: pmf.unizg.hr/Index.hr

JUTROS od šest sati tri su potresa zatresla riječko područje. Posljednji potres bio je najjači, 3,4 stupnja po Richteru, i dogodio se u 11 sati i 40 minuta.

Naši seizmolozi navode kako se radi o umjerenom potresu s epicentrom u blizini Begovog Razdolja, 40-ak kilometara jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a u epicentralnom području osjetio se s intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Tri sata ranije zabilježen je umjeren potres s epicentrom 10-ak kilometara jugoistočno od Rijeke. Magnituda tog potresa iznosila je 3.1 prema Richteru, a u epicentralnom području osjetio se s intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

A prvi potres dogodio se u 6 sati i 5 minuta s epicentrom u Bakarskom zaljevu, 12 km jugoistočno od Rijeke. Magnituda potresa iznosila je 2.6 prema Richteru, a intenzitet u epicentru iznosio je IV (četiri) stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se osjetio u Rijeci i okolici.

Serija slabijih potresa na riječkom području osjetila se i prije tri dana, ali slabi i umjereni potresi to područje povremeno tresu gotovo tijekom cijele godine.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz potrese, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: potres.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više