Hanžeković otkrio kad će Ježić vratiti pet milijuna eura mita koje je dobio od MOL-a

Foto: Hina

NOVINARIMA se danas obratio odvjetnik Roberta Ježića Marijan Hanžeković.

Novinari su ga pitali kad će Ježić vratiti pet milijuna eura mita koje je dobio od MOL-a.

"Ja ne razumijem tu veliku znatiželju. Zakon je sasvim jasan, kad presuda bude pravomoćna i kad u delibacionom postupku prevedena presuda na hrvatski jezik bude nostrificirana", rekao je Hanžeković.

"Novac nije uplaćen gospodinu Ježiću već na tvrtku i temeljem simuliranih ugovora. Da bi se iz tvrtke mogao isplatiti dalje mora postojati pravni osnov. Pravni osnov može biti samo pravomoćna presuda. Kad presuda postane pravomoćna, da bi se mogla izvršiti u Švicarskoj, mora biti prevedena na njemački jezik, mora biti pred sudom švicarskim u delibacionom postupku nostrificirana", rekao je Hanžeković.

Na pitanje je li novac potrošen, kratko je odgovorio: "Otkud da ja to znam".

"Ja sam gospodinu Ježiću u sasvim drugom procesu. Osim što stalno objašnjavam notorne stvari koje bi studenti treće godine trebali znati. Tko ga naziva nepouzdanim svjedokom. MOL? I prvostupanjski i drugostupanjski sud smatrali su ga vrlo vjerodostojnim. Vrhovni sud je potvrdio presudu. Ustavni sud je ukinuo i zato se sve vraća natrag. Ja ne vidim nikog relevantnog tko bi mogao osporiti njegovo svjedočenje", rekao je Hanžeković.

Podsjetimo, pet milijuna eura koje je MOL, kako tvrdi Ježić, Sanaderu uplatio preko njegova računa u Švicarskoj, riječki je tajkun trebao uplatiti na račun suda u prosincu 2010. No to nikada nije učinio, iako se pred sudom obvezao.

Pročitajte više