Dalić potvrdila susret s uhićenim u aferi Agrokor, a DORH o tome nema pojma

Foto: Pixsell/Goran Stanzl/Goran Kovačić

MARTINA Dalić, odnosno ljudi iz njezinog Ministarstva gospodarstva zaduženi za komunikaciju s novinarima, potvrdili su Indexovu informaciju o susretu potpredsjednice vlade s osumnjičenikom Damirom Kuštrakom, koji je bio uhićen u sklopu akcije Agrokor, pa pušten da se brani sa slobode.

>> INDEX DOZNAJE Martina Dalić se za vikend družila s uhićenim Damirom Kuštrakom

Prije objave teksta zatražili smo komentar DORH-a s obzirom da Županijsko odvjetništvo u Zagrebu nadležno za slučaj Agrokor, te da su tražili istražni zatvor za privedene Agrokorove direktore upravo zbog zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i sudionike.

No oni su nam, i to nakon objave teksta, odgovorili ignorirarajući činjenicu da nam je susret Dalić-Kuštrak na kavi u Kaptol centru službeno potvrdilo Ministarstvo gospodarstva.

“Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i nadležno Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu nemaju saznanja o navodima iz Vašeg upita pa ih neće ni komentirati”, poručili su Indexu.

Ostaje nejasno kako DORH nema saznanja, kao da je odvojen od stvarnosti, ako je riječ o javno objavljenoj i službeno potvrđenoj informaciji.

 

 

Pročitajte više