Sad je sasvim jasno: Plenković i Kolinda definitivno su u ratu

Foto: Pixsell/Jurica Galoić

IAKO i premijer i predsjednica uvjeravaju javnost da nisu u sukobu, njihovo ponašanje govori više od riječi.

>>"IZVANREDNO STANJE" Što stoji iza dosad najžešćeg napada Kolinde na vladu?


>> Jandroković nije sretan zbog Kolindinog napada: "Ne znam zašto tako govori"


Naime, jučer je u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici održana dodjela nagrade 'Zlatna kuna', a prisutan je bio i cijeli državni vrh: predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik sabora Gordan Jandroković Njonjo.

Iako su protokolom bili smješteni jedno blizu drugog, premijer i predsjednica jučer na dodjeli 'Zlatne kune' nisu međusobno prozborili niti riječ. 



Naime, Plenković je, slučajno ili ne, pola sata zakasnio na dodjelu "Zlatne kune". Čim je došao, sjeo je pokraj predsjednika sabora, koji je po protokolu sjedio između premijera i predsjednice. 

Iako je Plenković na dodjeli nagrada razgovarao s Jandrokovićem, predsjednici je tek nakratko pružio ruku, a ona ga je "počastila" ledeno-hladnim pogledom.
 
Zanimljivo je da je Plenković otišao sa 'Zlatne kune' odmah po završetku dodjele, pri čemu se nije ni nakratko zadržao u razgovoru s prisutnima. Predsjednica se kratko zadržala nakon završetka dodjele, popričala s okupljenim gospodarstvenicima, a potom je i ona napustila zgradu NSK.



Takvo ponašanje premijera i predsjednice samo je potvrdilo ono o čemu se već danima piše - premijer Plenković i predsjednica Grabar-Kitarović su u otvorenom sukobu.

Kolinda je, podsjetimo, u zadnjih tjedan dana dva puta otvoreno kritizirala izvršnu vlast, odnosno vladu, a iz HDZ-a, kojim šefuje premijer Plenković, poručili su joj kako im je neobično da predsjednica tako otvoreno kritizira vladu u istom tjednu u kojem je oporbeni SDP pokrenuo prijedlog za opoziv vlade. Predsjednica je, između ostalog, prošlog tjedna poručila da zbog loše demografske slike u Hrvatskoj vlada "izvanredno stanje".

Kolinda ušla u kampanju kritizirajući vladu, Plenkoviću se to nimalo ne sviđa

Po svemu sudeći, Kolinda je krenula u kampanju za drugi mandat na mjestu predsjednice, a u HDZ-u nisu oduševljeni činjenicom da to čini kritizirajući vladu. Zbog toga je Plenković poručio kako predsjednica HDZ-u još uvijek nije izrazila želju da još jednom bude kandidatkinja te stranke na predsjedničkim izborima.

Jučerašnje ponašanje premijera i predsjednice na dodjeli "Zlatne kune" samo je još jedna potvrda da su odnosi između Banskih dvora i Pantovčaka sve samo ne idilični.

Pročitajte više