Sanader: Zbog pet milijuna eura sam ležao u zatvoru, a gdje su dokazi?

Screenshot: N1

IVO SANADER komentirao je dijelove arbitražne presude koju je objavio Index. Sanader je zadovoljan jer smatra da je cijeli proces protiv njega farsa.

>> EKSKLUZIVNO OBJAVLJUJEMO PRESUDU Ina je izgubljena jer je USKOK lažirao, a Turudić je bio pristran

"Mislim da ovo nisu samo detalji, ovo je cijela arbitražna presuda. Moja obitelj, moji odvjetnici i ja smo zadovoljni i javnost koja već više od sedam godina gleda ovu farsu od procesa. Pravo je pitanje zašto je skrivan dokument, presuda je donesena pred Božić prošle godine, a tek sada je vidimo", rekao je Sanader za N1.

"Prema informacijama koje ja imam, stekli su se uvjeti za objavu nakon što je sud u Ženevi odbio Hrvatsku. Vlada to nije htjela objaviti, meni nije jasno zašto, meni nije jasno jer ovu je arbitražu pokrenuo Milanović i njegovi ministri. Kada je došla nova Vlada, ona se našla u neobranom grožđu, u jednoj situaciji u kojoj se nije trebala naći. Milanović je u to krenuo na temelju nepravomoćne presude, ali i da je bila pravomoćna, bilo bi isto, arbitražni sud je utvrdio da nije bilo mita, zašto se skriva istina, vidimo da je ona sada objelodanjena", rekao je.

"Nebitna je činjenica tko me je pozvao, stalno vodimo raspravu i zašto je ovo objavljeno, nije to važno, nego što piše, a to se godinu dana skrivalo od hrvatske javnosti. Nije bilo korupcije i Ježić je lagao", dodao je Sanader.

"Branio sam hrvatsku državu braneći sebe", dodao je Sanader.

Osvrnuo se na snimku iz Marcelina


Nije želio komentirati ugovor s MOL-om.

"To nije tema, do toga je ugovora došlo mukotrpnim radom, pregovarala je cijela Vlada i na kraju je i istražno povjerenstvo utvrdilo da je ugovor dobar i dan danas stojim iza njega", rekao je bivši premijer.

Osvrnuo se na spornu snimku iz restorana Marcelin.

>> VIDEO Pogledajte snimku iz Marcellina, Hernadi je tvrdio da je Sanaderu na papir napisao telefonski broj

"To je restoran koji je javan, došli smo unutra Ježić, Hernady i ja, odjedanput na snimci Ježića nema. Gdje je? To se dogodilo četiri mjeseca nakon što sam ja otišao iz politike i nakon što je Ježić rekao na sudu da sam ja rekao da će biti neki novac. Sastali smo se jer sam ja osnovao konzultantsku tvrtku, Ježić me molio da mu pomognem riješiti dugove s Molom, i ja sam bio posrednik. Sastali smo se na javnom mjestu gdje ima kamera, nema potrebe da se tu radi torija urote, gdje smo znali da se snima i gdje je bilo drugih gostiju. Kako smo mogli nešto dogovarati u listopadu da se dogodi u lipnju. To je smiješno", rekao je Sanader.

"Pomiješali ste salvetu s Tuđmanovom, pitao sam broj Hernadija", komentirao je Sanader na pitanje što je pisao na salveti.

"Molio sam ga da mi da jedan broj i ja sam ga zapisao, mi smo bili u javnom restoranu gdje je bilo i drugih gostiju. ... U svemu ovome nisu ni mediji nedužni, montirana je snimka, uz blagoslov DORH-a, postoji iskaz o tome, priznao je sam vlasnik da je montirao", kaže.

"Ovo mučenje i kazneni progon predugo traje. U prosincu će biti osam godina, a ja vas pitam gdje su dokazi i zašto se to ne završi. Ja vas pitam gdje su dokazi. Bile su presude koje su srušene na višim sudovima. U svakom predmetu imate nekog kao Ježić koji je i sam optužen i da sebe oslobodi tereti mene. Riječ protiv riječi, gdje su dokazi? ", rekao je.

"Ja sam zbog pet milijuna eura odležao u zatvoru, a ja ih nemam, a nema ih ni Hrvatska. Ako je nešto komedija, onda je to ovo", dodao je.

"Svečano izjavljujem - ne, ne mislim se vraćati u politiku", dodaje Sanader na kraju.
 

Pročitajte više