Vlašić i Everton ispali iz Europa lige, Livaja i Kalinić remizirali u Ateni

Foto: Getty Images / Guliver Image

OSMU utakmicu zaredom Everton nije pobijedio, naprotiv. Engleska momčad nastavila je s katastrofalnim rezultatima, te upisala peti poraz u nizu, ovog puta kod Lyona u četvrtom kolu Europa lige - 3:0. 

Nikola Vlašić zaigrao je od 71. minute, ali je samo mogao svjedočiti potopu koji su na drugoj strani potpisali Traore u 68., Aouar u 76. te Depay u 88. minuti. 

Time se Everton oprostio od natjecanja, a Lyon se na prvom mjestu skupine E izjednačio s Atalantom, koja je kod Apollona vodila golom Iličića u 35. iz penala, ali je domaćin stigao do boda preko Zeleya u 94. minuti za konačnih 1:1. 

 

Partizan je preko Tošića u 39. iz slobodnog udarca i Tawambe u 66. minuti srušio Skenderbeu u Beogradu s 2:0, čime je stigao do drugog mjesta u skupini B, iza vodećeg Dinamo Kijeva koji je slavio kod Young Boysa s 1:0. 

Domagoj Vida odigrao je cijeli susret, a pogodak za pobjedu zabio je Vitalij Bujalski u 70. minuti. 

 
Marko Livaja je za AEK zaigrao od 60. minute, dok je Nikola Kalinić u dresu Milana dobio priliku u zadnjih devet minuta u remiju dvije ekipe u Ateni. Rossoneri su u drugom poluvremenu bili blizu gola, ali je Riccardo Montolivo pogodio lijevu vratnicu. 
 
Nakon četiri kola na ljestvici vodi Milan s osam bodova, AEK ima šest, Austria četiri boda, dok je Rijeka na začelju s tri boda. 
 
U sljedećem kolu Rijeka 23. studenog gostuje u Ateni kod AEK-a, dok se u drugom susretu sastaju Milan i Austria. Natjecanje po skupinama završava 7. prosinca susretima Rijeka - Milan i Austria - AEK.

 

Pročitajte više