Za pilotom koji se ubio na Masleničkom mostu i danas su tragali ronioci, brodovi, helikopteri i avioni

Foto: Pixsell/Hrvoje Jelavić, Hina

POTRAGA za pilotom kanadera, satnikom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane koji se u ponedjeljak ubio hicem u glavu, a potom pao s Masleničkog mosta, nastavit će se i sutra nakon što je danas zbog mraka ista obustavljena.

>> Specijalci traže tijelo kod Masleničkog mosta, ubio se pilot kanadera

Prema dostupnim informacijama, kao što smo već pisali, nesretni pilot i otac dvoje djece, inače rodom iz Splita s prebivalištem u Zadru, u ponedjeljak je izvršio samoubojstvo na starom Masleničkom mostu, o čemu je Županijski centar 112 primio dojavu istoga dana u 16 sati.

Nesretnom slučaju svjedočio je, prema riječima zadarske policije, voditelj bungee jumping kluba koji je u razgovoru s policijom kazao kako je njemu nepoznata osoba sjela na ogradu mosta, ispalila hitac iz vatrenog oružja i potom pala u more.

Opsežnom potragom pretraženo je područje sve do Raba, ali preminulom i dalje nema traga

"Za unesrećenom osobom danas su između ostaloga tragala i tri plovila HGSS-a, dva gumenjaka i jedan jet-ski. Oni su, zajedno s plovilima zadarske Lučke kapetanije te brodovima Policijske uprave zadarske, kao i nekoliko novigradskih ribarica, obilazili područje oko sjeverne i južne obale kanala podno Velebita, kao i Novskog ždrila. Odrađena je i pretraga karinskog i novigradskog mora, a prošli smo i dio Lukovog Šugarja. Došli smo sve do Raba, ali unesrećenoga još uvijek nismo pronašli. Bila je tu i posada 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane", kazao je Žodan.


Glasnogovornik zadarske policije napominje kako su u potragu za nesretnim pilotom uključeni i helikopteri i avioni MORH-a.

"U potrazi za nesretnikom su i helikopter BELL 206 B i avion Pilatus PC 9M, a u opsežnoj potrazi sudjeluju i ronioci, kao i policijski službenici i druge ekipe policije i vojne policije", kazao je Žodan.

>> Kolega o pokojnom pilotu kanadera: "Bez straha je ulazio u najteže požare"

Za istaknuti je i podatak kako su se danas akciji priključili i ronioci Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, kao i ekipe Hrvatske gorske službe spašavanja iz Zadra, Duge Rese, Karlovca i Gospića.

Potraga se nastavlja sutra.

Pročitajte više