Pijani policajac u Rijeci vrijeđao susjeda i napao vlastite kolege, vratili ga na posao za mjesec dana

Foto: Pixsell/Ivo Čagalj, Goran Kovačić

RIJEČKA policija je 16. rujna dobila dojavu o remećenju javnog reda i mira na ulici u kvartu Rastočine. Index doznaje kako se radilo o svađi pijanog policijskog službenika sa susjedom.

Iz policije je incident potvrđen. "Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom zbog počinjenja prekršaja iz domene javnog reda i mira 16. rujna u Jelićevoj ulici u Rijeci. Po završetku istraživanja, policijski službenik je prekršajno prijavljen prema odredbama čl. 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Zbog počinjenja prekršaja, koji je spomenuti policijski službenik počinio izvan službe, protiv njega će se provesti odgovarajući disciplinski postupak pred nadležnim Odjelom prvostupanjskog disciplinskog sudovanja Rijeka", priopćeno je iz riječke policije.

Prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, čl. 13. predviđa za tuču, svađu, viku ili remećenje javnog reda i mira na javnom mjestu "novčanu kaznu u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznu zatvora do 30 dana". Članak 17. istog zakona za omalovažavanje ili vrijeđanje službenih osoba prilikom vršenja službe predviđa identičnu kaznu.

Vraćen na posao nakon mjesec dana

Neslužbeno doznajemo da se radi o policajcu koji radi u Policijskoj postaji Rupa. Njegova svađa sa susjedom, koji je incident i prijavio, dogodila se u ranim poslijepodnevnim satima u Jelićevoj ulici ispred kućnog broja 15 u Rijeci.

Nakon dolaska policajaca iz I. policijske postaje Rijeka nasrnuo je i na njih pa su morali primijeniti silu kako bi ga svladali i prevezli u policijsku postaju, gdje je odbio alkotestiranje.

Iako je iz policije priopćeno kako će protiv njega biti pokrenut disciplinski postupak, policajac je, mjesec dana nakon što je incident počinio, vraćen na posao na Granični prijelaz Rupa.

Pročitajte više