Quentin Tarantino: Znao sam što Harvey Weinstein radi ženama, nisam reagirao

Foto: Getty Images/Guliver Image

QUENTIN TARANTINO priznao je da je znao da Harvey Weinstein zlostavlja mlade glumice te da nije učinio dovoljno da to pokuša spriječiti.

"Znao sam dovoljno da napravim više nego što sam napravio", rekao je Tarantino u intervju za New York Times te naglasio da sad žali što nije reagirao na vrijeme. On je s Weinsteinom surađivao na brojnim filmovima, među kojima i "Reservoir Dogs" te "Pakleni šund". 

"Bilo je tu mnogo više od samo glasina i tračeva. Nije to bilo iz druge ruke, znao sam da je radio takve stvari. Volio bih da sam preuzeo odgovornost za ono što sam čuo. Da sam napravio što sam trebao napraviti, ne bih radio s njim", priznao je redatelj.

Weinstein je zlostavljao i Tarantinovu bivšu djevojku Miru Sorvino, a ona je to tad podijelila sa slavnim redateljem. "Nisam mogao vjerovati da bi to učinio tako otvoreno. Bio sam kao: 'Stvarno? Što stvarno?' No, tada sam mislio da se posebno zagrijao za Miru. Mislio sam da je bio zaljubljen u nju i da je zato tako užasno prešao liniju", tvrdi.

Tarantirno kaže da je znao i za nagodbu između Weinsteina i Rose McGowan.

Policija je počela istragu protiv holivudskog producenta kojeg je zasad više od 50 žena optužilo za zlostavljanje, a neke među njimai za silovanje. Weinstein je navodno svoje žrtve, između ostalog, zvao u svoj stan i hotelsku sobu gdje se svlačio gol, tjerao ih da ga masiraju, nagovarao ih na seks, hvatao za grudi i masturbirao.

Weinstein je otpušten iz vlastite tvrtke, njegova supruga Georgina Chapman je pokrenula razvod, Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA) suspendirala je njegovo članstvo a izbačen je i iz Akademije filmske umjetnosti koja dodjeljuje Oscare.

 

Pročitajte više