Penelope Cruz izgleda vrlo moćno u ulozi Donatelle Versace

Foto: Screenshot Youtube, Splash News

PENELOPE je začepila usta svima koji su mislili da ona nije najbolji izbor za ovu ulogu.


Nakon velikog uspjeha prve sezone serije "American Crime Story", koja se bavila ubojstvom supruge O.J. Simpsona i suđenjem koje je uslijedilo, druga se odlučila pozabaviti modnim ubojstvom koje je šokiralo svijet.

Radi se o ubojstvu dizajnera Giannija Versacea, čije je modno carstvo nakon toga preuzela njegova sestra Donatella te ga održala moćnim do današnjeg dana, iako je i sama imala vrlo problematičan život.



Uloga buntovne dizajnerice pripala je glumici Penelope Cruz, a u prvom teaseru za seriju, jasno se vidi kako glumica izgleda vrlo moćno i uvjerljivo, zbog čega se sada još više veselimo seriji.

Penelope u tih 20-ak sekundi ulazi u Giannijevu kuću, prekrivenu buketima cvijeća te ljubi stepenice, a za sve ostalo morat ćemo pričekati sljedeću godinu, kada bi serija trebala krenuti s emitiranjem.

Podsjetimo, radi se o jednom od najpoznatijih i najutjecajnijih talijanskih modnih dizajnera, Gianniju Versaceu, koji je 15. srpnja davne 1997. godine ubijen ispred svoje vile u Miamiju, u koju se vraćao nakon što je otišao kupiti novine.

Njegov ubojica je Andrew Phillip Cunanan, navodi se kao "poremećeni obožavatelj homoseksualnih sklonosti", koji je na kraju presudio i sebi, 8 dana nakon ubojstva, no motivi su i dalje nerazjašnjeni.


Mnogi tvrde da je Andrew bio HIV pozitivna muška prostitutka, koja je nakon spoznaje o dijagnozi potpuno sišla s uma, no nikakvo objašnjenje ne bi ni danas umanjilo tugu njegove obitelji i prijatelja. Šuškalo se i da se radi o naručenom ubojstvu, kao i ubojstvu zbog dugova mafiji. Prema izjavama svjedoka, mladi bijelac u 20-ima, prišao je dizajneru te ispalio dva hica u njegov potiljak. Liječnici u bolnici, njegovim su dolaskom mogli samo proglasiti smrt.


 
Inače, slavni dizajner bio je tek posljednja žrtva ovog serijskog ubojice, no nikada nije otkrivena povezanost žrtava. Navodno su se Andrew i Gianni susreli jednom prilikom u San Franciscu, no nitko nije mogao potvrditi je li to bio samo slučajni susret ili su bili poznanici.

Ni buran privatni život, psihički slomovi, alkohol, kokain, antidepresivi i slično, nisu zaustavili Donatellu da nastavi tamo gdje je njezin brat stao. Ostalo je povijest.