DALIĆ OKUPLJA STARU REPREZENTACIJU Želi Srnu s Hrvatskom na SP-u

Foto: Getty Images / Guliver image

ZLATKO DALIĆ radi vrlo konkretne rezove otkako je preuzeo potpuno razmontiranu reprezentaciju Hrvatske. Ulog je bio veći od plasmana na SP, u pitanju je generacija Luke Modrića i posljednja šansa da nešto napravi. Dalić se tako i postavio. Ključnim igračima promijenio je poziciju u ključnoj utakmici i pobijedio. Odmah je izrecitirao imena novih lica koja vidi u reprezentaciji; Vlašića, Brekala, Rebića i Leovca. Micanjem Pivarića u fokus je vratio Ivana Strinića. 

Procijenio je da reprezentaciji ne treba podizanje razine forme, već zajedništvo u svlačionici. Odlučio je da mu kondicijski trener, za period od dvije utakmice - nije potreban. Tako je stožer Ante Čačića napustio i Leonard Sovina, kojeg je bivši izbornik povukao iz Lokomotive. Smjenu je preživio samo Marijan Mrmić, koji ostaje trener vratara.

Jasna vizija 

Dalić je imao jasnu viziju što želi od svog stožera i najbližih suradnika. Pozvao je fajtera Ivicu Olića, koji ni sekunde nije razmišljao da se priključi i već od ovog vikenda kreće s praćenjem utakmica. Dražen Ladić stari je Dalićev prijatelj i suradnik. Nije u dobrim odnosima sa Savezom, ali svi znaju da uskoro slijedi novi val, nova klima. Dalić ga želi i znakovito poručuje da on jedini o tome odlučuje.

Na klupi i u svlačionici Dalić uz sebe vidi i Darija Srnu. Vidjeli su se u Kijevu prije utakmice, kapetan je bio u hotelu i na stadionu, ali novost je da su jedan susret odradili u Zagrebu. Dalić je zamislio da Srna bude dio tima već za Grčku, no obzirom na istragu zbog pada na doping testu u Ukrajini, ponuda je za sada na stolu. Srna želi dokazati nevinost, a potom donijeti odluku o svojoj karijeri. Mjesto kod Zlatka Dalića ga čeka. 

Pročitajte više