ŠKARICE KOJE SU UŠUTKALE BEOGRAD Izrugivani ljepotan zabija naljepše

Foto: Getty Images/Guliver Image

OLIVIER GIROUD omiljena je meta engleskih hejtera i trolova. Jasno je i zašto: zabija 20 komada po sezoni, svaki drugi gol mu je odlučujući i(li) remek-djelo, strijelac je ljepši od njegovih golčina, bolje građen od vaterpolista i žene ga obožavaju.

Otkako je 31-godišnji napadač prije pet ljeta došao u Arsenal iz Montpellierea kao najbolji strijelac Ligue 1, koji je njegov klub senzacionalno vodio do naslova, Englezi ga podcjenjuju da nije kvalitetan za jedan od najboljih engleskih klubova, rugaju mu se da je kralj malih utakmica i sprdaju ga da više računa vodi o bradi i frizuri, nego o tome gdje treba stajati na terenu i kako zabiti.

GQ, kako ga podrugljivo zovu po imenu poznatog časopisa o muškom stilu i modi, sinoć u Beogradu na to je odgovorio po 101. put otkako je u Arsenalu.
 
Wilshere je kod Zvezde počeo akciju krasnim trkom i dodao Walcottu, nakon čega je ova dvojka odlično odigrala dupli pas iz prve. Krilni napadač je loptu poslanu petom primio u zraku i glavom gurnuo za Girouda. "Teški centarfor" krenuo je na nju leđima okrenut golu, zahvatio je nogom preko vlastite glave, akrobatski prebacio golmana i lopta je u mreži, a do tada divlja Marakana šuti.
Dva mjeseca prije kraja godine, Giroud je u Europa Ligi ponovio fantastični zgoditak koji je "škorpionovim udarcem" postigao na Novu godinu u Premier League protiv Crystal Palacea. I tada dodavanje koje je pokupio nije uopće bilo idealno, kao ni njegova pozicija. Sanchez mu je loptu bacio iza njega, ali Giroud ju je opet akrobatski vješto i preciznošću najvećih golgetera zavrnuo ljevicom preko vlastite i golmanove glave, te od prečke poslao u gol. 
 
Gol Palaceu već je nominiran za FIFA-inu nagradu Puskas, te je favorit za naslov najljepšeg gola godine. Ali Giroudu je najveća konkurencija on sam, pa je sinoć, devet mjeseci kasnije, kod Zvezde postigao još ljepši gol.

Giroud je tako po tko zna koji put dokazao da itekako zna ono što mu brojni mrzitelji spočitavaju; gdje biti i kako zabiti. Iako košarkaški visok (1.92) i sidrunski jak, njegovo kretanje kod oba istaknuta gola pokazuje da je brz, dok mu inteligenciju i rad za momčad nitko ne može osporiti. Kao ni sjajno građenje lopte i igru leđima. U napadačkim akcijama jednako je pouzdan kao mantinela i nesebičan kao dodavač, što dokazuje i 41 asistencija za suigrače u Topnicima.
 
Ove sezone u prvih osam kola Premier League jedva je sakupio dva sata igre jer ga je iz momčadi izgurao sunarodnjak Lacazette, ali su mu i te mrvice bile dovoljne da zabije na samom kraju za pobjedu protiv Leicestera, dok je u Europa Ligi postigao golove ključne za pobjede protiv BATE-a i Crvene Zvezde. 
 
A hejteri nek hejtaju.

Pročitajte više