"Svima je odvratno to što radim kako bih izgledala mlađe, ali nitko mi ne vjeruje koliko imam godina"

Foto: Facebook

UMIROVLJENOJ seksualnoj terapeutkinji iz Londona nitko ne vjeruje koliko ima godina, a mnogima se okrenuo želudac kad je otkrila da tajnu svog mladolikog izgleda pripisuje urinu s kojim si maže kožu.

Stella Ralfini nedavno je napunila 70 godina, a osim zdravom načinu života, svoj izgled pripisuje i mokraći koju koristi za njegu kože.

"Lijek" je otkrila u svojim 30-im godinama kad je studirala medicinu u Indiji. Tad je dobila osip na koži koji ju je jako svrbio pa joj je jedan tamošnji liječnik predložio tretman mokraćom. Kako si drugačije nije mogla pomoći, poslušala je liječnika, a osip se nakon tjedan dana povukao te se nikad nije pojavio nakon toga.

U travnju ove godine Stelli je dijagnosticiran rak kože pa se vratila svojoj staroj i prokušanoj metodi liječenja. Nakon operacije u svibnju, izliječila se od raka, ali i dalje kožu njeguje urinom.

"Kad sam imala rak kože, operacija je bila uspješna, ali ne možete vjerovati koliko je terapija urinom pomogla", rekla je. 

Urin je poznat po tome što je sterilan, a Azteci su ga nekad koristili za čišćenje rana, piše The Mirror. U njega se navodno kune i pop kraljica Madonna.

Urin je sastavljen od 95 % vode, 2,5 % uree, te 2,5 % mješavine minerala, soli, hormona i enzima. "Ne postoji istraživanje koje pokazuje pozitivne efekte mokraće, osim ovih pet posto hranjive vrijednosti", govori nutricionistica Shona Wilkinson.

Dodala je kako ima puno "jednostavnijih" načina za dobiti "prednosti urina" te predložila čašu vode i zdravi obrok ili multivitaminsku tabletu.

Pročitajte više