Manevar ipak nije uspio? Grad Split odbit će zahtjeve za legalizaciju na Žnjanu

Foto: Index

GRAD SPLIT će, po svemu sudeći, odbiti zahtjeve za legalizaciju ugostitelja sa Žnjana, i to zbog toga jer se objekti nalaze na pomorskom dobru. Ministarstvo graditeljstva trebalo bi ekspresno poslati svoje mišljenje o takvom pravnom stavu Grada Splita. Ako bude pozitivno, ugostitelji i bivši koncesionari sa Žnjana dobit će odbijenicu za legalizaciju, a to će onda otvoriti put bagerima Ministarstva i početku rušenja objekata, što je planirano za početak idućeg tjedna.

Tužili državu

Ugostitelji su preko svojih odvjetnika jučer Gradu predali zahtjeve za legalizaciju, a tužili su i državu zbog utvrđivanja vlasništva. Sve to napravili su kako bi zbog tih postupaka bilo odgođeno već najavljeno rušenje njihovih kafića koji su cijelu ovu godinu radili bez ikakvog ugovora. Bivši gradonačelnik Splita Ivo Baldasar odlučio je, naime, da zbog pravomoćnih rješenja građevinske inspekcije za uklanjanje objekata, sa ugostiteljima više neće sklapati ugovore.

Ako se objekti sruše, tužit će i Grad Split

Nasljednik Andro Krstulović Opara konstatirao je milijunski dug za neplaćene koncesije iz 2015. i 2016. godine te se odlučio za brzu i konkretnu akciju. Ugostitelji su, pak, zaprijetili Gradu tužbom od 10-ak milijuna kuna u slučaju da im se objekti sruše jer su ulagali u infrastrukturu koju gradske vlasti nisu osigurale, dok je odvjetnik Vinko Gulišija najavio i podnošenje kaznenih prijava u slučaju da se rušenje ne odgodi i bageri se pojave na Žnjanu u ponedjeljak.

Pročitajte više