UTAKMICA SEZONE Rijeka rutinski pobijedila Austriju u Beču (1:3)

Foto: Screenshot

NOGOMETAŠI Rijeke su fantastičnom utakmicom pobijedili Austriju u Beču 3:1 u 3. kolu Europske lige i ostali u igri za prolazak skupine D.


Ako Mario Gavranović zaista ode u Dinamo u siječnju, Rijeka će biti puno slabija. Dobra vijest je da je otkrila Maxwella Acostyja koji jednostavno mora više igrati u ovoj momčadi. Ostane li, pak, Gavranović na Rujevici, on i sjajni Ganac mogli bi izrasti u jako ozbiljan tandem.

Acosty je kreirao jedan i asistirao drugi Gavranovićev gol u prvih pola sata, bilo ga je po cijelom terenu i da nije imao toliko defenzivnih zadataka sigurno bi napravio još kaosa u, mora se reći očajnoj obrani Austrije.

Rijeka je od prve minute stala čvrsto otraga, kompaktno i igrala je jako odgovorno, dok su domaćini uglavnom dugim loptama i centaršutevima bili potpuno bezopasni. Matjaž Kek očito je sjajno nanjušio slabog Salomona na lijevom boku Austrije i tamo postavio brzog Acostyja koji je u 21. minuti odlično primio dugu loptu Eleza. Proslijedio ju je do Bradarića, koji prebacuje Gavranoviću, a on majstorski pogađa suprotni kut za vodstvo.



 

Nakon što je četiri minute kasnije Sluga obranio Kleinov volej, igra domaćih počela se raspadati i Rijeka je nanjušila da bi mogla vrlo rano riješiti utakmicu. Sjajni Acosty u 31. minuti prima loptu, rješava se protivničkog igrača i jednostavno ju spušta natrčalom Gavranović. Precizan udarac u sami kut za velikih 2:0.


Od tog trenutka Rijeka je bez većih problema počela kontrolirati utakmicu u maniri puno većih momčadi. U prvoj minuti nastavka Vešović je ružno izvrtio Salamona na boku i ubacio u sredinu gdje se Gorgon ne snalazi najbolje u jako dobroj situaciji i domaćini uspijevaju očistiti loptu. I tu se Rijeka počela svjesno ili nesvjesno polako povlačiti. Prepustili su domaćinima igru koja stvarno nije ličila ni na što. Najbliže golu Austria je bila u 71. minuti kad je Tajouri opalio s 20 metara, a Sluga uz pomoć stative uspio spasiti gol.

Osam minuta prije kraja Kvržić se spetljao u mrtvoj šansi i umjesto da zakuca loptu u gol pokušao je neki polulob i lopta je završila u gol autu. A kad je Friesenbacher u 90. minuti iz prekida glavom smanjio na 1:2 počelo je “smrdjeti” na San Siro.


No, ovaj put Rijeka je iskusno zaključila utakmicu. Domaćini su jurnuli po izjednačenje, ali su ostavili previše prostora otraga. Gorgon je povukao kontru, lopta došla do Pavičića, koji s krila ubacuje, a Kvržić glavom zabija za konačnih 3:1.

Kekova momčad nije smjela izgubiti ovu utakmicu i tako se i postavila na terenu. Čvrsto, organizirano i - fajterski. Od četiri prave šanse, Rijeka je realizirala pola i s takvom igrom ima šanse proći skupinu. Bilo je nekih slabijih trenutaka, opet je primljen gol iz prekida, ali Acosty, Gavranović i društvo će izvući jako puno samopouzdanja iz ovog susreta uoči jako teškog rasporeda koji ih očekuje.

Europska liga, skupina D, 3. kolo:

Austria Beč - Rijeka 1:3 (Friesenbacher 90’ / Gavranović 21’, 31’, Kvržić 90’+2’)

 

Milan - AEK 0:0

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više