ANKETA Dalić ili Ancelotti? Tko treba voditi Hrvatsku na SP-u ako se tamo plasira

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAO bomba odjeknula je vijest koju je jutros prenijela Gazzetta dello Sport da je Carlo Ancelotti u pregovorima s HNS-om oko preuzimanja hrvatske reprezentacije.
 
Ugledni milanski sportski dnevnik ističe da HNS nudi Ancelottiju jednokratni aranžman, da Hrvatsku vodi samo na SP-u u Rusiji idućeg ljeta. Jasno, ako se reprezentacija Mamićeva i Šukerova saveza tamo plasira eliminacijom Grčke u dodatnim kvalifikacijama 9. i 12. studenog.
 
Kao igrač Ancelotti se s Milanom dva puta popeo na krov Europe, kao trener još je uspješniji. S Milanom ima dvije Lige prvaka, s Realom jednu. Bio je prvak u Italiji, Engleskoj, Francuskoj i Njemačkoj. Jedan je od najtrofejnijih trenera svih vremena.
 
S hrvatskim igračima ima iskustva. U Parmi je radio sa Stanićem, u Milanu sa Šimićem, a u Realu s Modrićem. Luka je više puta rekao kako je Ancelotti najbolji trener s kojim je surađivao u kraljevskom klubu.
 
Bez ikakve sumnje, Ancelotti bi puno toga donio Hrvatskoj, ali sasvim je legitimno i pitanje je li pošteno prema Zlatku Daliću da mu se ne pruži životna šansa ako preko Grčke uspije izboriti Mundijal u Rusiji.
 
Što vi mislite?
 

Pročitajte više