Ruski mediji nisu impresionirani Kolindinom posjetom Putinu

Foto: Hina

ZA RAZLIKU od nekih hrvatskih medija koji su posjet predsjednice Kolinda Grabar Kitarović Rusiji predstavili kao veliki događaj, čini se da ruski mediji ne iskazuju jednaku razinu interesa i ushita u vezi ove teme. Većina vodećih ruskih medija nije izvijestila o susretu Kolinde Grabar Kitarović i ruskog predsjednika Vladimira Putina ili su to pak učinili usputno.


Snimka susreta Kolinde i Putina

Dnevni list Kommersant najavio je posjet hrvatske predsjednice Rusiji, naglasivši da je taj dolazak hrvatska strane dugo pripremala. Istaknuli su da su odnosi Hrvatske i Rusije “na ledu od 2009. godine kad je Hrvatska ušla u NATO” te se spominje i da protekle dvije godine Hrvatska u Moskvi nije imala veleposlanika. Kommersant piše da je svrha dolaska hrvatske predsjednice “provesti svojevrsnu inventuru bilateralnih odnosa i ustanoviti moguća područja buduće suradnje”.

Ruski list napominje i da u hrvatskoj delegaciji nema ni ministrice vanjskih poslova niti ministrice gospodarstva, iako će se u Moskvi održati rusko-hrvatski gospodarski forum.

Agencija TASS objavila je i kratki intervju s Kolindom Grabar Kitarović, u kojem je predsjednica ozbiljno izjavila kako je uvjerena da Hrvatska može postati posrednica između Rusije i NATO-a te da pogoršanje tih odnosa znači nestabilnost u Europi.

Pročitajte više