Igrači Uniteda tješili srpskog vratara koji je Unitedu poklonio gol, Mourinho oduševljen: "Mali je zvijer, bit će velik"

Foto: Guliver Image/Getty Images

SINOĆ je Manchester United u Lisabonu pobijedio Benficu 1:0 golom Marcusa Rashforda u 65. minuti, no nakon utakmice najviše se pričalo o mladom vrataru portugalskog kluba Mili Svilaru.
 
Svilar je jučer postao najmlađi golman u povijesti Lige prvaka oborivši tako 18 godina star rekord koji je drži Španjolac Iker Casillas. Slavni Španjolac debitirao je u Ligi prvaka sad već pradavne 1999. protiv Olympiakosa kad je imao 18 godina, tri mjeseca i 26 dana. Svilar je pak na vrata Benfice protiv Uniteda stao 65 dana mlađi od velikog Ikera.
 
Mladi golman tijekom utakmice imao je nekoliko zapaženih intervencija, ali ipak je njegova nevjerojatna greška odlučila susret. Nakon jednog ubačaja lopta ga je iznenadila i on je umjesto da je boksa, s njom doslovno ušao u svoja vrata.
 
No Svilaru nitko neće zamjeriti kiks. Greške su dio nogometa i na njima se uči. Štoviše, trener Benfice odmah je najavio da će Svilar biti na golu i u sljedećoj utakmicu u Ligi prvaka. 
 
Nakon utakmice igrači Uniteda, gotovo pola momčadi, tješili su mladog golmana. Posebno je Lukaku bio strpljiv i pažljiv s mladim golmanom. Trener Crvenih Vragova Jose Mourinho bio je oduševljen Svilarom.
 
''Mali je zvijer. Bit će velik vratar.''
 
 
 
Svilar je rođen u belgijskom Antwerpenu i sin je legendarnog vratara Vojvodine Ratka Svilara.
 
Trenutačno je vratar juniorske reprezentacije Belgije, premda ga čelnici Nogometnog saveza Srbije pokušavaju nagovoriti da promijeni državljanstvo.
 

Pročitajte više