Olimpijska pobjednica optužila proslavljenog gimnastičara za silovanje: "On je čudovište, imala sam 15 godina"

Foto: Screenshot

SPORTSKI svijet potresla je nova tragična priča o zlostavljanju mlade sportašice koja je 1992. u Barceloni osvojila olimpijsko zlato.


Danas 41-godišnja Tatiana Gutsu nakon 27 godina priznala je da je bila žrtva silovanja. Svoju priču objavila je na Facebooku i brzo dobila veliku pozornost zapadnih medija.

Dvostruka olimpijska pobjednica u gimnastici optužila je bivšeg bjeloruskog gimnastičara, 45-godišnjeg Vitalija Šerba, šesterostrukog olimpijskog pobjednika, da ju je silovao 1991. godine nakon natjecanja u Stuttgartu, kada je imala 15 godina.

U to vrijeme zajedno su predstavljali SSSR.

 


"Ovo sam ja sada hrabra nakon 27 godina. Tatjana Toropova, za koju sam mislila da mi je prijateljica, hvala ti što nisi bila hrabra za mene kada sam te najviše trebala. Kada nisi branila ženska prava nakon tako užasnog čina, ne znači ne. Sve si čula, ali me nisi zaštitila. Rustam Šaripov, hvala ti što si bio veliki prijatelj svom prijatelju i nisi me zaštitio kao 15-godišnju djevojčicu.

Šerbo me silovao 1991. godine u Stuttgartu. On je čudovište koje me držalo u zatvoru i zbog kojeg sam se bojala toliko godina. Znam da ćeš se pokušati braniti, ali moji su detalji puno jači od tvojih riječi. Sada me više ne možes slomiti. Ovo je moja priča o Pepeljugi. Preživjet ću", napisala je Gutsu.
 

 

 

 

Pročitajte više