Maya loves Mr Bowtie: Drvene leptir mašne djelo su talentirane Zagrepčanke

Foto: Instagram
 
LEPTIR mašne hrvatski su nacionalni simbol, kao i kravate. Priča počinje u 17. stoljeću, kad su žene svojim zaručnicima darivale mašne u znak ljubavi i vjernosti, a danas su one u rukama mlade zagrebačke poduzetnice dobile novo poglavlje.
 
 
Kad vam netko spomene leptir mašnu, prvo na što pomislite jest klasičan modni asesoar izrađen od tkanine, ali ove su od drveta. Mr Bowtie i Mrs Bowtie su modni dodatak za sve prilike, prikladne svim modnim stilovima. Riječ je o 100% ručnom unikatnom radu, za čiju izradu se koristi drvo hrasta sušeno 30 godina na obiteljskom tavanu. 
 
 
Kolekcija se sastoji od muške linije Mr Bowtie, ženske Mrs Bowtie, Mr Cro linije, koja uključuje kockice i šestinski uzorak te VIP linije koja uključuje posebno pakiranje - 100% ručno izrađenu unikatnu kutiju od drveta. Zamišljene su za moderne i samouvjerene muškarce i žene koji vole biti primijećeni, originalni, a opet profinjeni.
 
 
Poduzetnička priča iza ove ideje potpuno se oslanja na domaće i eko resurse, a određeni materijali imaju i zanimljivu pozadinu, primjerice pojedine mašne izrađene su od  recikliranog drveta od kojeg je početkom prošlog stoljeća sagrađen kokošinjac u malom mjestu pokraj Zagreba. 
 
Ambalaža je također pomno izabrana: mašne su pakirane u kutije koje su ručni rad Kartonaže Hudetz, najstarijeg zagrebačkog obrta te vrste s tradicijom dugom stoljeće i pol, nagrađenog za očuvanu tradiciju obiteljskog obrtništva.
 
Mogu se nositi na dvije strane za potpuno različite prigode, dužina ovratnika može se mijenjati, a veličina se regulira čičak trakom. Dio paketa jest i ručno izrađena krema za održavanje drveta, kako bi ono zauvijek trajalo i zadržalo sjaj. Pakirane su kao gotov poklon s ukrasnom vrpcom...
 
 
Maya loves Mr Bowtie je stoga savršen i originalan poklon za partnera, prijatelja ili poslovnog suradnika, koji upravo zbog svojih prirodnih materijala predstavlja vječnu uspomenu.  
 
Ženska linija Miss Bowtie, koja je trenutačno u izradi i koja će uskoro biti u ponudi, moći će se nositi na još nekoliko načina, kao narukvica, traka za kosu, choker ogrlica koja se nosi uz vrat, te kao klasična ogrlica koja pada preko dekoltea. 
 
 
"Odličan su rođendanski ili svadbeni poklon, također, prikladne su za obljetnice braka ili veze, jer je njihova povijest romantične prirode. Osobito nas vesele pozitivne reakcije naših ljudi iz inozemstva koji naručuju Mr Cro mašne zbog uzorka šahovnice", ističe dizajnerica Maja.
 
Uskoro na tržište dolazi i dječja linija Mr Bowtie Junior te posebna linija za kućne ljubimce.