Šef splitskog gradskog vijeća mora otići zbog istrage, tvrdi SDP

Foto: Index/FaH

GRADSKI odbor splitskog SDP-a oglasio se jutros priopćenjem. Smatraju da bi bilo najbolje da se predsjednik Gradskog vijeća, HGS-ovac Jure Šundov, povuče dok se ne okonča postupak koji je pokrenula splitska policija kaznenom prijavom za prevaru i lažni invaliditet.

"Vijest da je Državno odvjetništvo otvorilo istragu nad Kerumovim zamjenikom zbog prijave za prevaru i lažni invaliditet iz rata čime je nanesena šteta državnom proračunu od 268 tisuća kuna, samo nam govori da je ova vlast od prvog trenutka isprepletena teškim aferama, čiju će cijenu opet na kraju platiti građani Splita. Ne prejudicirajući ama baš ništa, smatramo da bi bilo najbolje da se Šundov povuče s funkcije dok se ne utvrdi istina oko ovih teških optužbu na njegov račun", stoji u priopćenju.

SDP-ovci nisu bili jedinstveni kada se glasalo o opozivu Jure Šundova

Podsjetimo, SDP-ovci u Gradskom vijeću nisu bili jedinstveni kada se glasalo o opozivu Jure Šundova. Za razliku od kolega, bivša dogradonačelnica Aida Batarelo nije smatrala da bi se Šundov trebao povući s funkcije zbog kaznene prijave splitske policije.

Također, ovaj tjedan je Kerum potvrdio kako će u Nadzorni odbor Čistoće poslati svog prijatelja, SDP-ovca Veljana Radojkovića. Imenovanje bi trebao potpisati gradonačelnik.

"Opara i Kerum bili su na rubu fizičkog obračuna, a sada ih veže cement osobnih interesa"

SDP-ovci su se osvrnuli i na još nekoliko spornih detalja aktualne vlasti.

"Od prvog koraka svog postojanja pokazali su kako će izgledati njihovo djelovanje. Prvo su digli gradski porez i oduzeli najnemoćnijima zagarantiranu pomoć od par stotina kuna. Gradonačelnik za savjetnika postavlja čovjeka koji besprizorno i bahato vrijeđa sugrađane koji trbuhom za kruhom traže golu egzistenciju van domovine. Nakon opravdanog gnušanja javnosti, gradonačelnik izjavljuje kako savjetnik i dalje uživa puno povjerenje. Pokazali su kako im je socijalna osjetljivost ravna nuli, a bahatost beskrajna", navodi GO splitskog SDP-a.

Zaključili su kako je vlast u Splitu čudnovati spoj Keruma i Opare, koji su se u kampanji izvijeđali i bili na rubu fizičkog obračuna.

"Jedino što ih može povezati je cement osobnih, a ne javnih interesa. Jedino tako možemo razumijeti vezu ova dva čovjeka koja se međusobno ne podnose, niti međusobno kontaktiraju, ali zato zajednički obnašaju vlast", stoji u priopćenju.

Pročitajte više